r
Nosalty Logó

Matjes filé háziasszony módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Matjes filé háziasszony módra
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1652.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfiléket hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni, majd falatnyi darabokra vágjuk.
  2. Az uborkát és az almát apró kockákra, a hagymát vékony félkörökre vágjuk. Az egészet egy fedeles edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet is.
  3. A tejfölt elkeverjük a citromlével. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, ráöntjük az előkészített halra, jól összekeverjük, lefedjük, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4040
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A matjes a sós heringnek egy változata, amely elkészítéséhez olyan heringeket használnak fel, amelyeket május végétől június elejéig halásznak az Északi tengerben, és még nem ivarérettek. A tejföl egy részét helyettesíthetjük tejszínnel is. Tálaljuk héjában főtt burgonyával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...