r
Nosalty Logó

Matjes filé háziasszony módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Matjes filé háziasszony módra
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1652.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfiléket hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni, majd falatnyi darabokra vágjuk.
  2. Az uborkát és az almát apró kockákra, a hagymát vékony félkörökre vágjuk. Az egészet egy fedeles edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet is.
  3. A tejfölt elkeverjük a citromlével. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, ráöntjük az előkészített halra, jól összekeverjük, lefedjük, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3996
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A matjes a sós heringnek egy változata, amely elkészítéséhez olyan heringeket használnak fel, amelyeket május végétől június elejéig halásznak az Északi tengerben, és még nem ivarérettek. A tejföl egy részét helyettesíthetjük tejszínnel is. Tálaljuk héjában főtt burgonyával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk