Vörös Erik saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
A salátához
-
90g hering (konzerv)142 kcal
-
34 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g rukkola25 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g fenyőmag269 kcal
-
30g vöröskaviár79 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Az öntethez
-
20g olívaolaj177 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
1111
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
A salátához
-
180g hering (konzerv)284 kcal
-
67 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g rukkola50 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
80g fenyőmag538 kcal
-
60g vöröskaviár158 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Az öntethez
-
40g olívaolaj354 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
2222
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
A salátához
-
14.2g hering (konzerv)22 kcal
-
2.5g szardella (konzerv)5 kcal
-
7.1g lilahagyma3 kcal
-
15.8g paradicsom3 kcal
-
15.8g rukkola4 kcal
-
17.3g tojás22 kcal
-
6.3g fenyőmag42 kcal
-
4.7g vöröskaviár12 kcal
-
3.9g póréhagyma1 kcal
-
7.9g parmezán sajt31 kcal
Az öntethez
-
3.2g olívaolaj28 kcal
-
0.4g balzsamecet0 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
174
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 85.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4591.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1020 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 331 mg
-
Foszfor 1229 mg
-
Nátrium 1881 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 413.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 537 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 285 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 561 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 2023 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4574 micro
Összesen
1111
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 136.2 g
Zsír
-
Összesen 170.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9182.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 2040 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 661 mg
-
Foszfor 2457 mg
-
Nátrium 3763 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 827.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1075 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 40 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 571 micro
-
K vitamin: 318 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 1121 mg
-
Retinol - A vitamin: 728 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 4047 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 9149 micro
Összesen
2222
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 406 micro
-
Lut-zea 721 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
1 db lilahagyma
-
2 db paradicsom
-
20 dkg rukkola
-
4 db tojás
-
80 g fenyőmag
-
6 dkg vöröskaviár
Az öntethez
-
1 ek balzsamecet
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
Elkészítés
A salátához
- 4 percesre főzzük a lágytojást, és megpirítjuk a fenyőmagot száraz serpenyőben.
- Mivel a receptünk két személyre szól, ezért előveszünk két tányért, s ráhelyezzük a rukkolaleveleket - igazságosan...
- Rászórjuk a félkarikákra vágott lilahagymát, a felszeletelt paradicsomot, a póréhagymacsírát.
- Felszeleteljük a vörösheringet ujjnyi vastagságú darabokra, majd egy kissé beirdaljuk. Feldaraboljuk az ajókafiléket is, rászórjuk a tányérra, majd lazán összekeverjük az eddigiekkel.
- Elkészítjük az öntetet: Egy mozsárban összetörjük sóval a fokhagymát, eldörzsöljük, majd hozzáöntjük az olívaolajat, és a színesborsot, eldolgozzuk alaposan. Ezután ráöntjük a salátákra.
- A lágytojásokat, tányéronként kettő darabot, kézzel kettétörünk, és ráhelyezzük a saláta tetejére, rákanalazzuk a vöröskaviárt ízlés szerint.
- Rászórjuk a pirított fenyőmagokat - igazságosan :) - és a parmezánforgácsokat kedvünk szerint.
- Pirítóssal tálaljuk.
- Sütés ideje: 4 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 25187
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 11.
Ajánló
pH besorolás: közepesen lúgosít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik északi küldetésünk alkalmával találkoztunk agent Vörös Erikkel, ő ajánlotta ezt a receptet, melyet ő egyik mediterrán küldetésekor szerzett meg nagy nehézségek árán...