Vöröskaviár

Vöröskaviár

Leírás

A vörös kaviár a lazacfélékből nyert halikra, gasztronómiai különlegesség. Kevésbé értékes, mint a fekete kaviár. A jó minőségű kaviár érdekében a lazacot akkor kell kifogni, amikor kellően érett az ikra, ugyanis az éretlen ikra még kemény, a túlérett pedig már puha, nyúlós. A halat még élve vágják fel és szedik ki belőle az ikrákat, különben az ikra megkeseredhet. A halikra rendkívül romlandó, ezért legkésőbb 4 órával kinyerése után fel kell dolgozni. A vörös kaviár nem csak ínyencfogás, de még egészséges táplálék is, több féle vitamint (A, B, D) tartalmaz és fehérjében gazdag. Hazánkba általában pasztörizált, illetve vákuumcsomagolt, esetleg más módon tartósított változatban jut el. Érdemes hűtőszekrényben tárolni és felbontás után gyorsan elfogyasztani. A vörös kaviárt fogyaszthatjuk magában kenyérre, pirítósra kenve, de felhasználhatjuk szendvicskrémek, hidegtálak, illetve különböző halételek alapanyagaként is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Vöröskaviár

fehérjetartalom

24.6 g

zsírtartalom

588016.096 g

szénhidráttartalom

4 g

víztartalom

47.5 g

gramm vöröskaviár?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1500 mg

Foszfor

356 mg

Magnézium

300 mg

Kalcium

275 mg

Top vitaminok

Kolin

490.9 mg

B6 vitamin

0.32 g

Pantoténsav - B5 vitamin

3.5 mg

E vitamin

1.89 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

24.6 g

Zsír

telített zsírsav

4.06 g

egyszeresen telített zsírsav

4.631 g

többszörösen telített zsírsav

7.405 g

koleszterin

588 g

ásványi anyagok

Kalcium

275 mg

Vas

11.88 mg

Magnézium

300 mg

Foszfor

356 mg

Nátrium

1500 mg

Cink

0.95 mg

Réz

0.11 mg

Mangán

0.05 mg

Szelén

65.5 µg

szénhidrát

víz

47.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.19 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.62 mg

Niacin - B3 vitamin

0.12 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

3.5 mg

Folát

50 µg

Kolin

490.9 mg

Retinol

271 µg

Lutein+zeaxantin

648 µg

E vitamin

1.89 mg

D vitamin

117 µg

K vitamin

0.6 µg

B12 vitamin

20 µg

A vitamin

271 µg

B6 vitamin

0.32 g

6 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...