Vöröskaviár
Leírás
A vörös kaviár a lazacfélékből nyert halikra, gasztronómiai különlegesség. Kevésbé értékes, mint a fekete kaviár. A jó minőségű kaviár érdekében a lazacot akkor kell kifogni, amikor kellően érett az ikra, ugyanis az éretlen ikra még kemény, a túlérett pedig már puha, nyúlós. A halat még élve vágják fel és szedik ki belőle az ikrákat, különben az ikra megkeseredhet. A halikra rendkívül romlandó, ezért legkésőbb 4 órával kinyerése után fel kell dolgozni. A vörös kaviár nem csak ínyencfogás, de még egészséges táplálék is, több féle vitamint (A, B, D) tartalmaz és fehérjében gazdag. Hazánkba általában pasztörizált, illetve vákuumcsomagolt, esetleg más módon tartósított változatban jut el. Érdemes hűtőszekrényben tárolni és felbontás után gyorsan elfogyasztani. A vörös kaviárt fogyaszthatjuk magában kenyérre, pirítósra kenve, de felhasználhatjuk szendvicskrémek, hidegtálak, illetve különböző halételek alapanyagaként is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Vöröskaviár
fehérjetartalom
24.6 g
zsírtartalom
588016.096 g
szénhidráttartalom
4 g
víztartalom
47.5 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
1500 mg
Foszfor
356 mg
Magnézium
300 mg
Kalcium
275 mg
Top vitaminok
Kolin
490.9 mg
B6 vitamin
0.32 g
Pantoténsav - B5 vitamin
3.5 mg
E vitamin
1.89 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
24.6 g
Zsír
telített zsírsav
4.06 g
egyszeresen telített zsírsav
4.631 g
többszörösen telített zsírsav
7.405 g
koleszterin
588 g
ásványi anyagok
Kalcium
275 mg
Vas
11.88 mg
Magnézium
300 mg
Foszfor
356 mg
Nátrium
1500 mg
Cink
0.95 mg
Réz
0.11 mg
Mangán
0.05 mg
Szelén
65.5 µg
szénhidrát
víz
47.5 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.19 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.62 mg
Niacin - B3 vitamin
0.12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
3.5 mg
Folát
50 µg
Kolin
490.9 mg
Retinol
271 µg
Lutein+zeaxantin
648 µg
E vitamin
1.89 mg
D vitamin
117 µg
K vitamin
0.6 µg
B12 vitamin
20 µg
A vitamin
271 µg
B6 vitamin
0.32 g