r
Nosalty Logó

Milánói ossobuco - lyukas csont

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Milánói ossobuco - lyukas csont
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A milánói ossobuco

A gremolatához

Összesen 512 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A milánói ossobuco

A gremolatához

Összesen 1026 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A milánói ossobuco

A gremolatához

Összesen 76 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    700 micro
  • β-karotin
    2999 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    1398 micro
Összesen 512 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1399 micro
  • β-karotin
    5999 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    2796 micro
Összesen 1026 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    310 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

A milánói ossobuco

A gremolatához

Elkészítés

A milánói ossobuco

  1. A hússzeleteket enyhén megsózzuk, megborsozzuk és megforgatjuk lisztben, amíg egy fazékban felolvad a vaj. Majd a húsok mindkét felét megpirítjuk. Ekkor mellészórjuk a hagymát, répát és szárzellert, s amikor a hagyma már kezd megpuhulni, hozzáöntjük a bort.
  2. Amikor nagyjából elpárolgott, hozzáöntjük az alaplevet, és hozzáadjuk a paradicsomot. Kis lángon, fedő alatt kb. másfél órát főzzük. Néha fordítsuk meg óvatosan és figyeljünk, ha kell, öntsünk még hozzá kevés alaplevet.
  3. Amikor elkészült, közvetlenül tálalás előtt a tetejére szórjuk a gremolatat/gremoladat.Egy kőmozsárba pépesre paszírozunk fél db apróra vágott fokhagymát, 1 kisebb marék apróra vágott petrezselymet és 1 citrom reszelt héját. Eredetileg kell bele hering egy darab, de én kihagytam.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5358
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Ajánló

Köretként fogyasszunk hozzá sáfrányos rizst, vagy polentát, de hogy őszinte legyek, én kenyeret ettem hozzá, ugyanis tunkoltam a szaftban, aminek isteni íze volt. Kár lett volna kihagyni! :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet már régóta tervezem elkészíteni. S szinte minden változtatás nélkül meg is tettem, ami elég nagyon dolog :-). Úgy gondoltam, a Valentin-nap alkalmas ennek a marhahúsnak az elkészítésére.

Hozzávalók

A milánói ossobuco

A gremolatához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...