r
Nosalty Logó

Shuba - ukrán céklás heringsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Shuba - ukrán céklás heringsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5917 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2582 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23666 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 1271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, és feltesszük főni - a krumpli és a répa mehet egybe, a céklát tegyük külön. Pucolni nem kell! A tojást is főzzük meg.
  2. Addig főzzük őket, míg a villa beleszalad, de nem szabad túlfőzni! A krumpli-répa kb. 20-25 perc alatt elkészül, a céklának kell 40. Öntsük le róluk a forró vizet, és várjuk meg, míg teljesen kihűlnek. A tojást is megpucoljuk.
  3. A céklát, krumplit, répát pucoljuk meg, majd nagylukú reszelőn reszeljük le, külön edénybe mindegyiket. A főtt tojást reszeljük le sajtreszelőn.
  4. A heringet vágjuk falatnyi darabokra, a hagymát finomra. A majonéz háromnegyedét keverjük ki a céklával.
  5. Attól függően, hogy tányérba vagy tepsibe/jénaiba tesszük, elkezdünk rétegezni. Alulra kerül egy adag hering. Erre jön a krumpli, amit kicsit sózzunk meg, és jöhet pár csepp majonéz.
  6. A következő lépés a hagyma, majd a répa, arra is egy pici só, pár csepp majonéz. Ezután jöhet a majonézes cékla réteg, végül pedig a reszelt tojás.
  7. Tálalhatjuk azonnal is, de mint minden hidegkonyhai ételnek, jót tesz, ha picit érnek az ízek a hűtőben
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4699
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 16.

Ajánló

A tálalás tényleg rajtunk múlik - egyéniben szebb szerintem. :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ukrán hidegtál-saláta. Kicsit macerás a sok reszelgetéssel meg a mosogatással, cserábe elképesztően finom. Én most egyesével tálaltam, de tepsibe vagy jénaiba is rétegezhetjük, és kockára szeletelve tálalhatjuk, csak szerintem így egy kicsit szebb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...