r
Nosalty Logó

Majonézes-joghurtos heringsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
java46
Majonézes-joghurtos heringsaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.7 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6536.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2921 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1915.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    126 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    1515 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 2745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A haldarabokat a hagymával együtt egy szűrőre borítjuk, egy edény fölött hagyjuk jól kicsöpögni.
  2. A tejfölt, a majonézt és a joghurtot egy nagy tálban elkeverjük.
  3. A hagymát tisztítjuk, aprítjuk (legjobb kockázni), és a tejfölös szószba keverjük.
  4. Az almákat mossuk, leszárítjuk, a magházat eltávolítjuk, és héjastól apró kockákra vágjuk, ugyancsak a szószba keverjük.
  5. A heringdarabokat a hagymából kiválogatjuk (ha elég szép friss a hagyma, néhány darabot felhasználhatunk a salátába a savanykás íze miatt), a hártyaszerű bőrt lehúzzuk róla, hosszában kettéhasítva a gerincet kihúzzuk a halakból, majd2 cm-es darabokra vágva, a szószhoz adjuk őket.
  6. Az egészet salátás kanál segítségével jól összekeverjük, ha nem elég édeskés, hozzáadhatjuk a cukrot.
  7. Lefödve, néhány órára hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Legjobb az egészet másnap az asztalra tenni.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11789
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Ajánló

Lehet egyszerűen kenyérrel fogyasztani, de a legjobban héjában főtt, forró burgonya és friss saláta illik hozzá. Ha matjesfilet-t használunk fel: miután a haldarabokat az olajból kiemeltük, ajánlatos egy fél napig hideg vízben áztatni, mert erősen sósak. A vízből kivéve, aztán lecsepegtetjük őket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Németországban elég általánosan kedvelt étel, sokféle ízzel variálható a szósz: kaporral, petrezselyemmel, céklával. A legjobban az ünnepi eltelések idején tesszük az asztalra. Valóságos felüdülés egy ilyen ebéd valamelyik napon, amikor már a sok ünnepi fogás igencsak megterhelőn nyomja a gyomrot. Akár szilveszterkor, éjfél tájban nagyon kellemesen hat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk