Majonézes-joghurtos heringsaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
java46
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
113g hering (konzerv)178 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
22g tejföl43 kcal
-
4g majonéz22 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
85g alma40 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
344
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
900g hering (konzerv)1422 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
600g joghurt366 kcal
-
680g alma318 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
2745
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
35.8g hering (konzerv)57 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
7g tejföl14 kcal
-
1.3g majonéz7 kcal
-
23.8g joghurt15 kcal
-
27g alma13 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
Összesen
110
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 817.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 239.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 189 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
344
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.7 g
Zsír
-
Összesen 155.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 721 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6536.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 349 mg
-
Kálcium 1474 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 418 mg
-
Foszfor 2921 mg
-
Nátrium 1348 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.3 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1915.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 649 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 126 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 1515 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 737 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
2745
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A haldarabokat a hagymával együtt egy szűrőre borítjuk, egy edény fölött hagyjuk jól kicsöpögni.
- A tejfölt, a majonézt és a joghurtot egy nagy tálban elkeverjük.
- A hagymát tisztítjuk, aprítjuk (legjobb kockázni), és a tejfölös szószba keverjük.
- Az almákat mossuk, leszárítjuk, a magházat eltávolítjuk, és héjastól apró kockákra vágjuk, ugyancsak a szószba keverjük.
- A heringdarabokat a hagymából kiválogatjuk (ha elég szép friss a hagyma, néhány darabot felhasználhatunk a salátába a savanykás íze miatt), a hártyaszerű bőrt lehúzzuk róla, hosszában kettéhasítva a gerincet kihúzzuk a halakból, majd2 cm-es darabokra vágva, a szószhoz adjuk őket.
- Az egészet salátás kanál segítségével jól összekeverjük, ha nem elég édeskés, hozzáadhatjuk a cukrot.
- Lefödve, néhány órára hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Legjobb az egészet másnap az asztalra tenni.
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11789
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.
Ajánló
Lehet egyszerűen kenyérrel fogyasztani, de a legjobban héjában főtt, forró burgonya és friss saláta illik hozzá. Ha matjesfilet-t használunk fel: miután a haldarabokat az olajból kiemeltük, ajánlatos egy fél napig hideg vízben áztatni, mert erősen sósak. A vízből kivéve, aztán lecsepegtetjük őket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
java46
34 recept
Németországban elég általánosan kedvelt étel, sokféle ízzel variálható a szósz: kaporral, petrezselyemmel, céklával. A legjobban az ünnepi eltelések idején tesszük az asztalra. Valóságos felüdülés egy ilyen ebéd valamelyik napon, amikor már a sok ünnepi fogás igencsak megterhelőn nyomja a gyomrot. Akár szilveszterkor, éjfél tájban nagyon kellemesen hat.