r
Nosalty Logó

Tejszínes paradicsomszósz masnitésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Tejszínes paradicsomszósz masnitésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2059 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 8231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4868.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    1841 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    879 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1460 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38700 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 2059 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    355.4 g

Zsír

  • Összesen
    349.8 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19473.1 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    743 mg
  • Kálcium
    4219 mg
  • Vas
    96 mg
  • Magnézium
    1395 mg
  • Foszfor
    5591 mg
  • Nátrium
    7362 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.7 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    115 mg

VÍZ

  • Összesen
    3514.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2406 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3516 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1915 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    5842 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    154800 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 8231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2964 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Az olívaolajon a fokhagymát pici sóval, fedő alatt pároljuk.
  2. Beletesszük a paradicsomsűrítményt, a feldarabolt hámozott paradicsomokat, a chilis babot, a fűszereket, és ezt mind összefőzzük kb. 20-25 perc alatt.
  3. Beletesszük a virslikarikákat, és ha kész, megfőtt, felöntjük a tejszínnel, összefőzzük, beletesszük a vajat, amit szép óvatos keverés mellett hagyunk elolvadni, és ettől is szép selymes lesz - és kész, tálalhatjuk.
  4. A vizet a sóval, olajjal felforraljuk, kifőzzük benne a tésztát, leszűrjük, és a virslis-pardicsomos-tejszínes-babos szósszal tálaljuk.
  5. Tálaláskor reszelt sajtot adunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4032
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Ajánló

Nagyon sok reszelt trappista sajt. Tálaljuk masnitésztával, pennével nagy kagylóval. Mindegyikhez finom. Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes paradicsomszósz masnitésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Nem tejszínes szószt, és nem is paradicsomosat szerettem volna készíteni a tésztához, hanem a kettő együttesét. Ez a szósz szép lett, és látszatra és ízre is, selymes, finom:-).

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...