r
Nosalty Logó

Tavaszváró csirkecombok párolt rizzsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Tavaszváró csirkecombok párolt rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A zöldségkörethez

A zöldségek habarásához

1989
Kalória
88.4g
Fehérje
82.8g
Szénhidrátok
143.8g
Zsír
672.6g
Víz
442.7g
Koleszterin
10.9g
Rost
10.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

A zöldségkörethez

A zöldségek habarásához

Összesen 1989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

A zöldségkörethez

A zöldségek habarásához

Összesen 11933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

A zöldségkörethez

A zöldségek habarásához

Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6902.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    3946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    672.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1068 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    3713 micro
Összesen 1989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    530.4 g

Zsír

  • Összesen
    862.6 g
  • Telített zsírsav
    327 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    374 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    2656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41414.7 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    971 mg
  • Kálcium
    8267 mg
  • Vas
    141 mg
  • Magnézium
    1002 mg
  • Foszfor
    7263 mg
  • Nátrium
    23677 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    4035.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3684 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1180 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    1157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    137 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1865 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3139 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    6406 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    22277 micro
Összesen 11933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    670 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A combokat félbevágjuk, a virsliket nagyobb darabokra.
  2. Sütőzacskóba tesszük a húsokat, a virsliket, a paradicsomlevet, a fűszereket. A zacskó száját befogjuk, kissé átmozgatjuk, lezárjuk, és tepsibe tesszük. Tetején négy-öt lyukat szúrunk, sütőben, középső rácson, kb. 45-50 percig pároljuk.
  3. Jénaiba teszünk olajat, a megmosott rizst, ételízesítőt, borsot, kurkumát, petrezselyemzöldet, és bő vízzel felöntjük. Kb. 40 percig 160 fokon sütjük, pároljuk. A sütőt kikapcsolva, még 10 percig bent hagyjuk, hogy teljesen kipereghessen a rizs.
  4. Lábasba tesszük a mirelit zöldségeket, a vizet, a fűszereket, és kóstolásig főzzük, ami kb. 15 perc főzési idő.
  5. Ha kész, behabarjuk.
  6. Egy tálkába teszünk lisztet, vizet, elkeverjük, majd tejfölt adunk hozzá, és azzal is simára keverjük. Tejszínt adagolunk hozzá, sózzuk, és borsozzuk, összekeverjük az egészet.
  7. Beletesszük a zöldségekbe, összeforraljuk, és tálaljuk a hússal és a rizzsel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8

Kitört nálam a tavasz! Zöldséghiányban szenvedek, ami nem csak engem érint, a családot is.:-) Nem csak az evést értem, hanem a látványt, színeket, már a fekete, szürke, fehér utálatos színek lettek:-(. Tél: brrr... A zöldet igaz, a természet adta színekben szeretem, fű, és a falevelek,stb. Kedvenc színeim: lila, kék, sárga, narancssárga... Hát ilyen zöldségeket most nem igen tudtam beszerezni, viszont a rizs sárga lett a kurkumától, a hús kissé piros a paradicsomtól, a szósz zöldes, de már ez se lombozott le, mert hiányzott a szín, az életemből, és a család, érdekes mód mind egy kanálig, villáig, késvágásig elfogyasztotta, még a fiam is, aki szerint nem lehet olyan ételt enni, mint a brokkoli, mert az nem karfiol, hanem valami ufó-zöldség:-). A karfiolt már megszerette szerencsére. Végül is jelzi, hogy már tényleg mindenkinek sok a tömény étel, mert elfogyott a kreálmányom. Ennyi a történet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!