Tavaszváró csirkecombok párolt rizzsel
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
167g csirkecomb185 kcal
-
467g virsli1255 kcal
-
83g paradicsomlé14 kcal
-
0 kcal
A körethez
-
24 kcal
-
67g rizs239 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A zöldségkörethez
-
75g brokkoli16 kcal
-
75g kelbimbó29 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
A zöldségek habarásához
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g víz0 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
2800g virsli7532 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
0 kcal
A körethez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
A zöldségkörethez
-
450g brokkoli93 kcal
-
450g kelbimbó174 kcal
-
450g zöldborsó365 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
A zöldségek habarásához
-
30g finomliszt109 kcal
-
16g víz0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
14.8g csirkecomb17 kcal
-
41.5g virsli112 kcal
-
7.4g paradicsomlé1 kcal
-
0 kcal
A körethez
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
5.9g rizs21 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A zöldségkörethez
-
6.7g brokkoli1 kcal
-
6.7g kelbimbó3 kcal
-
6.7g zöldborsó5 kcal
-
4.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
A zöldségek habarásához
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
0.2g víz0 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.7g habtejszín11 kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 88.4 g
Zsír
-
Összesen 143.8 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 443 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6902.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 1378 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1210 mg
-
Nátrium 3946 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 672.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 614 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 523 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 1068 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 7531 micro
-
Lut-zea 3713 micro
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 530.4 g
Zsír
-
Összesen 862.6 g
-
Telített zsírsav 327 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 374 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 2656 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41414.7 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 971 mg
-
Kálcium 8267 mg
-
Vas 141 mg
-
Magnézium 1002 mg
-
Foszfor 7263 mg
-
Nátrium 23677 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 496.9 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 4035.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3684 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1180 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 1157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 22 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 137 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1865 micro
-
Kolin: 567 mg
-
Retinol - A vitamin: 3139 micro
-
α-karotin 187 micro
-
β-karotin 6406 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 22277 micro
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 670 micro
-
Lut-zea 330 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
280 dkg virsli
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint (én Maggi zöldfűszeres csirkesült alappal sütőzacskóban csináltam)
A körethez
-
2 ek napraforgó olaj
-
40 dkg rizs
-
2 ek ételízesítő
-
0.5 kk négyszínű bors
-
2 kk kurkuma
A zöldségkörethez
-
450 g zöldborsó
-
3 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
A zöldségek habarásához
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2.5 dl habtejszín
Elkészítés
A húshoz
- A combokat félbevágjuk, a virsliket nagyobb darabokra.
- Sütőzacskóba tesszük a húsokat, a virsliket, a paradicsomlevet, a fűszereket. A zacskó száját befogjuk, kissé átmozgatjuk, lezárjuk, és tepsibe tesszük. Tetején négy-öt lyukat szúrunk, sütőben, középső rácson, kb. 45-50 percig pároljuk.
- Jénaiba teszünk olajat, a megmosott rizst, ételízesítőt, borsot, kurkumát, petrezselyemzöldet, és bő vízzel felöntjük. Kb. 40 percig 160 fokon sütjük, pároljuk. A sütőt kikapcsolva, még 10 percig bent hagyjuk, hogy teljesen kipereghessen a rizs.
- Lábasba tesszük a mirelit zöldségeket, a vizet, a fűszereket, és kóstolásig főzzük, ami kb. 15 perc főzési idő.
- Ha kész, behabarjuk.
- Egy tálkába teszünk lisztet, vizet, elkeverjük, majd tejfölt adunk hozzá, és azzal is simára keverjük. Tejszínt adagolunk hozzá, sózzuk, és borsozzuk, összekeverjük az egészet.
- Beletesszük a zöldségekbe, összeforraljuk, és tálaljuk a hússal és a rizzsel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x8
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5090
- Feltöltés dátuma: 2011. március 22.
Ajánló
Finom bor.:-) A rizs formázásához tényleg nagyon jó ötlet, amit kaptam, a citromfacsaró teteje :-).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kitört nálam a tavasz! Zöldséghiányban szenvedek, ami nem csak engem érint, a családot is.:-) Nem csak az evést értem, hanem a látványt, színeket, már a fekete, szürke, fehér utálatos színek lettek:-(. Tél: brrr... A zöldet igaz, a természet adta színekben szeretem, fű, és a falevelek,stb. Kedvenc színeim: lila, kék, sárga, narancssárga... Hát ilyen zöldségeket most nem igen tudtam beszerezni, viszont a rizs sárga lett a kurkumától, a hús kissé piros a paradicsomtól, a szósz zöldes, de már ez se lombozott le, mert hiányzott a szín, az életemből, és a család, érdekes mód mind egy kanálig, villáig, késvágásig elfogyasztotta, még a fiam is, aki szerint nem lehet olyan ételt enni, mint a brokkoli, mert az nem karfiol, hanem valami ufó-zöldség:-). A karfiolt már megszerette szerencsére. Végül is jelzi, hogy már tényleg mindenkinek sok a tömény étel, mert elfogyott a kreálmányom. Ennyi a történet.