r
Nosalty Logó

Tavaszi tekercs Évi néni konyhájából

Évi néni
Tavaszi tekercs Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1016
Kalória
25.7g
Fehérje
49.6g
Szénhidrát
77.1g
Zsír
318.1g
Víz
58.4g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    318.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1556 micro
  • β-karotin
    3892 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1016 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    385.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5057.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    556 mg
  • Foszfor
    1852 mg
  • Nátrium
    1763 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    247.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1590.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    7779 micro
  • β-karotin
    19462 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 5085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. Wokban egy ek felforrósítottszezámolajon a felcsíkozott lilahagymát megpirítjuk, közben hozzáadva 1 tk pálmacukrot és 1 ek szójaszószt karamellizáljuk, majd félretesszük.
  2. A wokot kitöröljük, újabb 1 ek szezámolajat forrósítunk benne, beledobjuk a felcsíkozott kelt, egy ek rizsecetet, borsozzuk, valamint 1 tk pálmacukrot és 1 ek szójaszószt öntünk hozzá, 1-2 perc alatt átpirítjuk, félretesszük.
  3. A wokot kitörölve 1 ek szezámolajon a megtisztított, keskeny, egyforma csíkokra vágott sárgarépát átsütjük 1 tk pálmacukor és 1 tk szójaszósz, kevés bors társaságában, hogy még roppanós maradjon, és félretesszük.
  4. A kitörölt wokba 2 ek szezámolajat forrósítunk, mikor füstöl, beledobjuk a keskeny csíkokra vágott csirkemellet, a kaffir-lime felaprított levelét, 1 lime levét és 3 lereszelt héját, 1 ek thai citromfüvet (lemongrass), 1 ek keskenyre vágott gyömbért és a 2 gerezd fokhagymát, ugyanúgy felcsíkozva, borsozzuk, adunk hozzá 1 ek szójaszószt és 1 tk pálmacukrot, átforgatjuk, majd hozzátesszük a babcsírát is, és levesszük a tűzről.
  5. Minden megpárolt hozzávalót egy nagy keverőtálban összekeverünk, hozzáadva a felaprított kesudiót, és nekilátunk a töltögetésnek.
  6. A rizslapot forró vízbe áztatjuk, és amikor az oldala kezd felpöndörödni (nekem kevesebb mint 1 perc volt), kivesszük a vízből, munkalapon kiterítjük, alsó harmadába simítjuk a tölteléket, melynek közepére 1 ág mentát teszünk, azalsó szélét, majd mindkét oldalát, mint egy borítékot, behajtjuk, végül feltekerjük.
  7. Forró olajban hirtelen kisütjük (vigyázzunk, ne érjenek össze, mert akkor összeragadnak), lecsöpögtetjük.
  8. A következő szósszal tálaljuk: 1 dl édes chiliszószhoz öntünk 125 ml mirint és 80 ml lime levet, megszórjuk mentalevéllel, és kis tálkában a tekercs mellé kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 2 p

Ázsia Bt-beni barangolásom alkalmával tettem szert a rizslapra. Még soha nem használtam, tehát evidens volt, hogy most megteszem. Elég elrettentően hangzik ez a hosszú folyamat, amit leírtam, de minden ilyen ázsiai fogásban csak az tart hosszabb ideig, amíg összeaprítjuk a hozzávalókat. Ha ezt jól megoldjuk, gyakorlatilag percek alatt elkészül az étel, még így is, hogy ennyi menetben sütöttem a hozzávalókat. Nem tartott több ideig így elsőre sem, mintha egy rántott húsos ebédet készítettem volna a családnak. A gyerekemnek, a válogatósnak nem jöttbe, pedig imádja a kínait, de a férjem az úgy felfalta, hogy hírmondója sem maradt.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...