Tavaszi prosciutto saláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Alap salátához
-
100g prosciutto250 kcal
-
128g római saláta20 kcal
-
38g salátakeverék5 kcal
-
51g koktélparadicsom9 kcal
-
25g zöldbab7 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
30g retek4 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
7g fenyőmag45 kcal
Mustáros dresszinghez
-
3 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1 kcal
-
13g méz38 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
496
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Alap salátához
-
400g prosciutto1000 kcal
-
510g római saláta81 kcal
-
150g salátakeverék20 kcal
-
204g koktélparadicsom37 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
120g retek17 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
27g fenyőmag182 kcal
Mustáros dresszinghez
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
4 kcal
-
50g méz152 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1985
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Alap salátához
-
17g prosciutto43 kcal
-
21.7g római saláta3 kcal
-
6.4g salátakeverék1 kcal
-
8.7g koktélparadicsom2 kcal
-
4.3g zöldbab1 kcal
-
8.5g burgonya5 kcal
-
5.1g retek1 kcal
-
21.3g zöldspárga3 kcal
-
1.1g fenyőmag8 kcal
Mustáros dresszinghez
-
0.9g dijoni mustár1 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0.2g worcestershire-szósz0 kcal
-
2.1g méz6 kcal
-
2.1g parmezán sajt8 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
85
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3296.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 2672 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 365.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 673 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 7728 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1312 micro
-
Lut-zea 4067 micro
Összesen
496
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.3 g
Zsír
-
Összesen 82.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13186.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 1011 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 1094 mg
-
Nátrium 10690 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.1 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1462.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2694 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 869 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1068 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 299 micro
-
β-karotin 30911 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5249 micro
-
Lut-zea 16269 micro
Összesen
1985
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1316 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 224 micro
-
Lut-zea 693 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
Alap salátához
-
400 g prosciutto
-
1 db római saláta
-
150 g salátakeverék
-
12 db koktélparadicsom
-
100 g zöldbab
-
2 közepes db burgonya
-
6 db retek
-
1 csomag zöldspárga
-
3 ek fenyőmag
Mustáros dresszinghez
-
2 ek dijoni mustár
-
1 ek olívaolaj
-
1 teáskanál worcestershire-szósz
-
2 ek méz
-
50 g parmezán sajt
-
1 kávéskanál só
-
2 csipet fekete bors
Elkészítés
Alap salátához
- A zöldbabot és a spárgát roppanósra, a burgonyát héjastól félkeményre főzzük, majd lehűtjük őket.
- A római salátát kisebb darabokra tépkedjük, majd a salátakeverékkel együtt kibéleljük vele a tányérunkat.
- A paradicsomot ketté, a burgonyát kockákra, a spárgát hosszában negyedekre, a retket pedig vékony szeletekre vágjuk, és egyenletesen a zöld salátára halmozzuk.
- A fenyőmagot kevés olajon barnára pirítjuk.
Mustáros dresszinghez
- A mustáros dresszinghez a dijoni mustárt elkeverjük a fűszerekkel, az apró darabokra tördelt parmezánsajttal és a többi hozzávalóval, majd az egészet a salátánk tetejére locsoljuk, és lazán összekeverjük.
- A legvégén halmozzuk rá az összegöngyölt prosciutto-t, amit sült fenyőmaggal szórunk meg.
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2259
- Feltöltés dátuma: 2015. április 12.
Ajánló
Ugyanezt az alapsalátát csirkével is elkészíthetjük, vagy csirke és prosciutto keverékével, sőt ha szeretjük, akkor a prosciutto-t felvághatjuk apró darabokra, és megsüthetjük, mint pl. a bacont.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
Barátnőmnél csajos estet tartottunk egy pár pohár bor társaságában. Meg is éheztünk időközben, de nem akartuk a szokásos és hizlaló hamburger-cola-sültkrumpli kombót, úgyhogy rittyentettünk egy tavaszias, friss salátát.