Tarpai őznyársak
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az őznyársakhoz
-
200g őzcomb240 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
50g édes vörösbor41 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
71 kcal
A pácléhez
-
375g víz0 kcal
-
25g ecet5 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
5g fenyőmag34 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Összesen
648
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az őznyársakhoz
-
800g őzcomb960 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
200g édes vörösbor164 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A pácléhez
-
1500g víz0 kcal
-
100g ecet18 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
20g fenyőmag135 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
2591
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az őznyársakhoz
-
23.5g őzcomb28 kcal
-
5.9g aszalt szilva14 kcal
-
2.9g habtejszín9 kcal
-
5.9g édes vörösbor5 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
A pácléhez
-
44g víz0 kcal
-
2.9g ecet1 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
1.6g salottahagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2.3g sárgarépa1 kcal
-
2.6g fehérrépa2 kcal
-
4.7g zeller2 kcal
-
0.6g fenyőmag4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Összesen
78
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.7 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 971.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 703.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 647 micro
-
β-karotin 1688 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
648
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 198.6 g
Zsír
-
Összesen 97.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 791 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3884.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 414 mg
-
Foszfor 2218 mg
-
Nátrium 712 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.7 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2813.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 952 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 51 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 227 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 2590 micro
-
β-karotin 6753 micro
-
β-crypt 189 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
2591
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
Az őznyársakhoz
-
20 dkg aszalt szilva
-
1 dl habtejszín
-
2 dl édes vörösbor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
A pácléhez
-
1.5 l víz
-
1 dl ecet
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 db salottahagyma
-
2 db babérlevél
-
1 csipet kakukkfű
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
7 szem bors
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Az őznyársakhoz
- A sütés előtti napon a húst bepácoljuk (ld. alább), a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.
- A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bazsalikommal bedörzsöljük, a zsebekbe 3-3 aszaltszilvát teszünk,a nyílásokat összetűzzük.
- A bort a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a borsot, a paprikát a tejszínt.
- Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal beecseteljük, alufóliába tekerjük és fél órán át, parázs felett sütjük, majd fólia nélkül kenegetve megpirítjuk.
- Páclé készítése:
- A hozzávalókat összefőzzük és kihűlés után külön porcelán bevonatú edénybe leszűrve öntjük a húsra.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10809
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 26.
Ajánló
Vörösboros mártás és mazsolás rizs illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
A recept a Kelet- Magyarország (www.szon.hu) receptversenyén (2008 január) közönségdíjat nyert recept.