r
Nosalty Logó

Színes ravioli fehérrépapürével, tésztaropogóssal

Nosalty
Színes ravioli fehérrépapürével, tésztaropogóssal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Fehérrépapüré

Tésztaropogós

2894
Kalória
57.7g
Fehérje
170.9g
Szénhidrát
222.1g
Zsír
405.7g
Víz
790.9g
Koleszterin
16.4g
Élelmi rost
17.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Fehérrépapüré

Tésztaropogós

Összesen 2894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Fehérrépapüré

Tésztaropogós

Összesen 5794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Fehérrépapüré

Tésztaropogós

Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1695.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    495 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 2894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    444.3 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3390.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    341.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    811.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    989 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1532 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2878 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4472 micro
Összesen 5794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez az összes hozzávalót összedolgozunk majd fóliába csomagoljuk. A színes tésztákhoz is ugyanezt a receptet alkalmazzuk annyi kivétellel, hogy a fekete tésztához tintahaltintát keverünk (1 evőkanálnyit). A zöld tésztához a lisztet friss fűszernövényekkel egyszerűen összeturmixoljuk. Ha szép zöld, akkor keverjük hozzá a receptben meghatározott alapanyagokat. A csíkos tésztához mind a három színt kinyújtjuk nem túl vékonyra, majd egymás mellé helyezve úgy , hogy egy kis vízzel kenjük meg az oldalukat. Így a színek összeragadnak és együtt kinyújtható.

A töltelékhez

  1. A sült húsokat apróra vágjuk, majd egy keverőtálba helyezzük. Apróra vágott újhagymával, zöld dióval, fekete fokhagymával összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük. Természetesen ezt a tölteléket sok mindennel fel lehet turbózni. Például napon szárított paradicsommal, kovászos uborkával, sajtokkal, bazsalikommal. A zöld dió a tálalásnál is szerepet kap így célszerű egy két darabot felkarikázni és tálalásig félrerakni.

Fehérrépapüré

  1. A megtisztított és feldarabolt répát sós és cukros vízben puhára főzzük. Szűrjük és melegen turmixoljuk. Turmixolás közben apránként hideg vajjal krémesítjük. A püré egy nagyobb részét szifonba töltjük és tálalásig melegen tartjuk.

Tésztaropogós

  1. A kiszúróforma segítségével alakzatokat vágunk ki, amiket forró olajban ropogósra sütünk. Konyha papírtörlőre téve a maradék olajat is eltávolítjuk róla.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

További receptek

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...