r
Nosalty Logó

"Szerelem íze" torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Laczkó Edit
"Szerelem íze" torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 9664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    794.9 g
  • Telített zsírsav
    511 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10444.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    3601 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    637 mg
  • Foszfor
    3797 mg
  • Nátrium
    2173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.8 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    1302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4793 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1103 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 9664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Piskóta elkészítéséhez először keverőtálban a tojásfehérjékből laza habot készítünk, apránként hozzáadjuk a cukrot (lehet porcukrot is), habverővel addig keverjük, amíg jó kemény habunk lesz, egy picit fényes. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, citrom levét, sót és tovább keverjük. Lazán belekeverjük a habos masszába az összekevert lisztet, kókuszreszeléket, mákot, sütőport, szódaport, piros színező port, és kivajazott formába tesszük (sütőpapír sokkal jobb). A tortaformát ¾-ig töltjük a masszával.
  2. Előre melegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük, nem szabad kinyitni, mivel összeeshet a piskótánk, utána visszavesszük 160 fokra a sütőt, és sütjük még 10 percet. Itt nagyon fontos, hogy látható legyen a piskóta sütés közben, mivel ha látjuk, hogy szép magasan megsült és az illat is jó, hamarabb is ki ehet venni a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük le. Ha már nem ragad a massza a tűre, akkor megsült a piskótánk, elzárjuk a sütőt, és nyitott ajtónál a sütőben hagyjuk a piskótát.
  3. Kis idő után kivesszük a formából, levesszük a sütőpapírt, és ha kihűlt, megfelelő lapokra szeleteljük. Amíg teljesen kihűl, elkészítjük a főzött bársonyos finom krémünket.
  4. Krém készítése: 0,5 liter tejet felteszünk forrni, 6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, és a forró tejjel leöntjük, vízgőz fölött megfőzzük, közben kevergetjük (nekem ez vált be). Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a fehér csokoládét és a friss kókusztejet (lehet kókuszvajjal is). Mikor kihűlt, hozzáadjuk a vajat, kókuszreszeléket, habosra verjük habverővel, legvégén a finom tejszínhabot (el is maradhat, így egy kicsit lazább, ha szállítani kell, vagy nincs idő a hűtésre, akkor nem is ajánlom a habot), érzés szerint színezzük piros színű étkezési porral. Megtöltjük a tortánkat a krémmel. Keveset rakjunk félre.
  5. Díszítés: 0,5 liter tejszínt tejszínhabnak elkészítjük, a maradék krémhez hozzáadjuk, érzés szerint piros étkezési színezővel színezzük. Habzsákba tesszük, és az elképzelésünk határtalan díszítési fortélyaival kidíszítjük a tortánkat.
  6. Javaslom ételszínezék-mentesen is elkészíteni, mivel nem mindenki szereti az étkezési színezékeket. Én mindkétféleképpen elkészítettem, nagyon finom és hatékony is-
  7. Egy nagyon kedves házaspárnak gondjai voltak a téli időszakban a házasságukkal. Utazás előtt csomagoltam a „Szerelem Íze” tortámból, nem mondtam semmit. Mikor visszajöttek az utazásból, rendeződött a házasságuk, akkor mondtam el nekik, hogy a tortám is a segítségükre volt. Jó érzés így is segíteni, csupán hitből.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1350
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 30.

Ajánló

Eljegyzésre, házassági évfordulókra, Bálint napra, édes pillanatokra csodás ízvilág tárul elénk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laczkó Edit 1 recept

Az utóbbi 5 évben nagyon megszerettem süteményeket, tortákat sütni, készíteni, mindig új íz kombinációt kipróbálni. A minap is elkezdtem sütni, mivel tudtam, hogy Valentin nap közeledik, így az ünnep kedvéért a piros és a fehér színre összpontosítottam. A piros színű bársonyos puha finom piskótában a tojáshab, kókuszreszelék és a mák összessége adja meg a tartását, puhaságát. A krémben a tojássárgájával főzött vaníliapuding finom lágy kókusztej, a finoman olvasztott fehér csokoládé, a finom puha vaj, a kókuszreszelék, tejszínhab összessége annyira selymessé teszi, hogy már így mennyei íze van. Mivel a tortámnak mondanivalója van a szerelemről, a szerelemnek, így a krém is piros színre lett színezve. A végén a díszítés következett, ami csakis piros szív és a fehér alap tejszínhab tette még ünnepélyesebbé a tortámat. A kókusztejnek nagyon sok jótékony hatása van az emberi szervezetre, nagyon finom ízhatást ad fehér csokoládéval kombinálva, főleg a szerelemben. A mák is nagyon finom, itt viszont pont azért is, hogy finom, a tortámban a rosszat szimbolizálja, azt hogy a szerelemben is a rossz is finom ízként érkezik, sőt nagyon finom ízként, és mégis számunkra rosszat jelent, ha még észrevesszük időben. A rossz nagyon szépen becsempészi magát a szerelem közé akár rejtőzködve, mint a piskótában a mák annyira elrejtőzött - belesült, hogy alig lehet észrevenni, viszont az ízén érezzük, ilyen a rossz is. A torta annyira kívánatos, hogy itt sem érdekel minket csak az, hogy ehessünk belőle, mert ezt akarjuk. Sokszor a rosszat mi magunk válasszuk, sőt aranytálcán érkezik, és mégis a pokolba jutunk idővel, és mire rájövünk, hogy a jót ott hagytuk .... , már talán késő. Tudod, mindennek ára van: a jónak és a rossznak, és ez a kettő sokszor annyira kézen fogva jár, hogy alig tudod megkülönböztetni. Mindig jönnek a próbák, és ezáltal tudjuk, hogy jó az irány, vagy rossz. IGAZ SZERELEM?! Titkos szerelem! Tiltott szerelem! Az igaz szerelem, ami titok, és talán nem is létezik vagy mégis?! Ebben a világban az embernek, akár férfi vagy nő egyetlen titka van, amitől a legszebb lesz a lelke, az arca, mindene! Az a SZERELEM!!! Az IGAZ SZERELEM bármire képes, csak hinni kell benne, hogy sokáig tart!! Az igaz szerelem villámcsapásként érkezik, és mennydörgésként távozik! Most az IGAZ SZERELEM titok, mert nem létezik, vagy mégis???!!! Az életem egy ajándék, és én csodásan érzem magam benne! A csoda bennünk van, éljünk vele! Ezt a csodás ajándékot próbálom neked is átadni! Íme, tessék, fogadd szeretettel a „Szerelem íze” tortámat. Üdvözlettel Edit.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...