"Szerelem íze" torta
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskóta
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
10 kcal
-
5g mák26 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
42g tej23 kcal
-
14 kcal
-
42g kókusztej82 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
28 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g tejszínhab32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
42g habtejszín122 kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskóta
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
18g kókuszreszelék119 kcal
-
60g mák315 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
120g tojássárgája386 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
500g tej280 kcal
-
171 kcal
-
500g kókusztej985 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
50g kókuszreszelék330 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g tejszínhab386 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
500g habtejszín1460 kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskóta
-
7.7g tojásfehérje4 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0.6g kókuszreszelék4 kcal
-
1.9g mák10 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
15.9g tej9 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
15.9g kókusztej31 kcal
-
6.4g fehér csokoládé34 kcal
-
1.6g kókuszreszelék11 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
4.8g tejszínhab12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
15.9g habtejszín47 kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 399 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 123 g
Zsír
-
Összesen 794.9 g
-
Telített zsírsav 511 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 191 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 2873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10444.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 3601 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 637 mg
-
Foszfor 3797 mg
-
Nátrium 2173 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 557.8 g
-
Cukor 415 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1168.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4888 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 401 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 1302 mg
-
Retinol - A vitamin: 4793 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1103 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1330 micro
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojásfehérje
-
12 dkg cukor
-
20 dkg vaj
-
6 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
Krém
-
6 db tojássárgája
-
12 dkg cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl kókusztej
-
20 dkg fehér csokoládé
-
50 g kókuszreszelék
-
20 dkg vaj
-
10 ek tejszínhab
-
1 csipet só
Díszítés
-
5 dl habtejszín
Elkészítés
Piskóta
- Piskóta elkészítéséhez először keverőtálban a tojásfehérjékből laza habot készítünk, apránként hozzáadjuk a cukrot (lehet porcukrot is), habverővel addig keverjük, amíg jó kemény habunk lesz, egy picit fényes. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, citrom levét, sót és tovább keverjük. Lazán belekeverjük a habos masszába az összekevert lisztet, kókuszreszeléket, mákot, sütőport, szódaport, piros színező port, és kivajazott formába tesszük (sütőpapír sokkal jobb). A tortaformát ¾-ig töltjük a masszával.
- Előre melegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük, nem szabad kinyitni, mivel összeeshet a piskótánk, utána visszavesszük 160 fokra a sütőt, és sütjük még 10 percet. Itt nagyon fontos, hogy látható legyen a piskóta sütés közben, mivel ha látjuk, hogy szép magasan megsült és az illat is jó, hamarabb is ki ehet venni a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük le. Ha már nem ragad a massza a tűre, akkor megsült a piskótánk, elzárjuk a sütőt, és nyitott ajtónál a sütőben hagyjuk a piskótát.
- Kis idő után kivesszük a formából, levesszük a sütőpapírt, és ha kihűlt, megfelelő lapokra szeleteljük. Amíg teljesen kihűl, elkészítjük a főzött bársonyos finom krémünket.
- Krém készítése: 0,5 liter tejet felteszünk forrni, 6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, és a forró tejjel leöntjük, vízgőz fölött megfőzzük, közben kevergetjük (nekem ez vált be). Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a fehér csokoládét és a friss kókusztejet (lehet kókuszvajjal is). Mikor kihűlt, hozzáadjuk a vajat, kókuszreszeléket, habosra verjük habverővel, legvégén a finom tejszínhabot (el is maradhat, így egy kicsit lazább, ha szállítani kell, vagy nincs idő a hűtésre, akkor nem is ajánlom a habot), érzés szerint színezzük piros színű étkezési porral. Megtöltjük a tortánkat a krémmel. Keveset rakjunk félre.
- Díszítés: 0,5 liter tejszínt tejszínhabnak elkészítjük, a maradék krémhez hozzáadjuk, érzés szerint piros étkezési színezővel színezzük. Habzsákba tesszük, és az elképzelésünk határtalan díszítési fortélyaival kidíszítjük a tortánkat.
- Javaslom ételszínezék-mentesen is elkészíteni, mivel nem mindenki szereti az étkezési színezékeket. Én mindkétféleképpen elkészítettem, nagyon finom és hatékony is-
- Egy nagyon kedves házaspárnak gondjai voltak a téli időszakban a házasságukkal. Utazás előtt csomagoltam a „Szerelem Íze” tortámból, nem mondtam semmit. Mikor visszajöttek az utazásból, rendeződött a házasságuk, akkor mondtam el nekik, hogy a tortám is a segítségükre volt. Jó érzés így is segíteni, csupán hitből.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1350
- Feltöltés dátuma: 2017. június 30.
Ajánló
Eljegyzésre, házassági évfordulókra, Bálint napra, édes pillanatokra csodás ízvilág tárul elénk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Az utóbbi 5 évben nagyon megszerettem süteményeket, tortákat sütni, készíteni, mindig új íz kombinációt kipróbálni. A minap is elkezdtem sütni, mivel tudtam, hogy Valentin nap közeledik, így az ünnep kedvéért a piros és a fehér színre összpontosítottam. A piros színű bársonyos puha finom piskótában a tojáshab, kókuszreszelék és a mák összessége adja meg a tartását, puhaságát. A krémben a tojássárgájával főzött vaníliapuding finom lágy kókusztej, a finoman olvasztott fehér csokoládé, a finom puha vaj, a kókuszreszelék, tejszínhab összessége annyira selymessé teszi, hogy már így mennyei íze van. Mivel a tortámnak mondanivalója van a szerelemről, a szerelemnek, így a krém is piros színre lett színezve. A végén a díszítés következett, ami csakis piros szív és a fehér alap tejszínhab tette még ünnepélyesebbé a tortámat. A kókusztejnek nagyon sok jótékony hatása van az emberi szervezetre, nagyon finom ízhatást ad fehér csokoládéval kombinálva, főleg a szerelemben. A mák is nagyon finom, itt viszont pont azért is, hogy finom, a tortámban a rosszat szimbolizálja, azt hogy a szerelemben is a rossz is finom ízként érkezik, sőt nagyon finom ízként, és mégis számunkra rosszat jelent, ha még észrevesszük időben. A rossz nagyon szépen becsempészi magát a szerelem közé akár rejtőzködve, mint a piskótában a mák annyira elrejtőzött - belesült, hogy alig lehet észrevenni, viszont az ízén érezzük, ilyen a rossz is. A torta annyira kívánatos, hogy itt sem érdekel minket csak az, hogy ehessünk belőle, mert ezt akarjuk. Sokszor a rosszat mi magunk válasszuk, sőt aranytálcán érkezik, és mégis a pokolba jutunk idővel, és mire rájövünk, hogy a jót ott hagytuk .... , már talán késő. Tudod, mindennek ára van: a jónak és a rossznak, és ez a kettő sokszor annyira kézen fogva jár, hogy alig tudod megkülönböztetni. Mindig jönnek a próbák, és ezáltal tudjuk, hogy jó az irány, vagy rossz. IGAZ SZERELEM?! Titkos szerelem! Tiltott szerelem! Az igaz szerelem, ami titok, és talán nem is létezik vagy mégis?! Ebben a világban az embernek, akár férfi vagy nő egyetlen titka van, amitől a legszebb lesz a lelke, az arca, mindene! Az a SZERELEM!!! Az IGAZ SZERELEM bármire képes, csak hinni kell benne, hogy sokáig tart!! Az igaz szerelem villámcsapásként érkezik, és mennydörgésként távozik! Most az IGAZ SZERELEM titok, mert nem létezik, vagy mégis???!!! Az életem egy ajándék, és én csodásan érzem magam benne! A csoda bennünk van, éljünk vele! Ezt a csodás ajándékot próbálom neked is átadni! Íme, tessék, fogadd szeretettel a „Szerelem íze” tortámat. Üdvözlettel Edit.