Sült spárga, házi remuláddal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tojássárgája1 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6g méz19 kcal
Összesen
552
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
200g napraforgó olaj1768 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
6g kapor3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
12g snidling4 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
25g méz76 kcal
Összesen
2209
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
45.7g zöldspárga6 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g tojássárgája0 kcal
-
18.3g napraforgó olaj161 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
9.1g tejföl18 kcal
-
14.6g csemegeuborka3 kcal
-
2.4g kapribogyó1 kcal
-
0.5g kapor0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.6g lilahagyma2 kcal
-
1.1g snidling0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2.3g méz7 kcal
Összesen
200
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 123.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 483 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 636 micro
Összesen
552
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 222.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1300.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 656 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 493.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 88 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1933 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2543 micro
Összesen
2209
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
200
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 g tojássárgája
-
1 kávéskanál mustár
-
1 ek citromlé
-
100 ml tejföl
-
4 db csemegeuborka
-
2 ek kapribogyó
-
2 ek kapor
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kis fej lilahagyma
-
4 ek snidling
-
1 tk citromhéj
-
1 ek méz
Elkészítés
- A tojássárgáját keverjük el a sóval, borssal, mustárral, zúzott fokhagymával és citromlével, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan, vékony sugárban csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
- Miután felvette az olajat (kb. 2-2,5 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, vagy bármi mással. Mindenki kóstolt már majonézt, az ízemlékek alapján nagyjából be lehet lőni, milyennek kellene lennie. A friss majonéz hűtőben tárolva kb. 2 napig fogyasztható.
- Adjuk hozzá a tejfölt, a citromhéjat, majd finomra vágva a lila hagymát, a zöldfűszereket, a csemegeuborkát és a kapribogyót. A lényeg, hogy minél apróbbra és finomabbra vágjuk a hozzávalókat, így lesz gazdag, enyhén darabos a mártás állaga.
- Végül sózzuk, borsozzuk, és kevés mézzel hozzuk harmóniába az ízeket. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
- A spárgát mossuk és pucoljuk meg, fás végeit törjük le.
- Egy serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál fűszerolajat, dobjuk rá a sárgát és 2-3 perc alatt süssük fél puhára, végül sóval izésítsük.
- Az így készített spárgát remuláddal tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1387
- Feltöltés dátuma: 2024. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
81 recept
Mutatunk egy gyönyörű és gyorsan elkészíthető tavaszi előételt: sült spárga, remuláddal. A remulád mártás egy klasszikus francia ihletésű szósz, amely elegáns szintre emeli az amúgy is csodálatos spárgát. A spárga egyike azoknak a tökéletes zöldségeknek, amelyek ugyanolyan fényesen ragyognak egy hidegtálon, mint egy melegen tálalt fogásban.