r
Nosalty Logó

Sült spárga, házi remuláddal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Sült spárga, házi remuláddal
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2209 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 552 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    222.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1933 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2543 micro
Összesen 2209 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 200 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját keverjük el a sóval, borssal, mustárral, zúzott fokhagymával és citromlével, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan, vékony sugárban csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
  2. Miután felvette az olajat (kb. 2-2,5 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, vagy bármi mással. Mindenki kóstolt már majonézt, az ízemlékek alapján nagyjából be lehet lőni, milyennek kellene lennie. A friss majonéz hűtőben tárolva kb. 2 napig fogyasztható.
  3. Adjuk hozzá a tejfölt, a citromhéjat, majd finomra vágva a lila hagymát, a zöldfűszereket, a csemegeuborkát és a kapribogyót. A lényeg, hogy minél apróbbra és finomabbra vágjuk a hozzávalókat, így lesz gazdag, enyhén darabos a mártás állaga.
  4. Végül sózzuk, borsozzuk, és kevés mézzel hozzuk harmóniába az ízeket. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
  5. A spárgát mossuk és pucoljuk meg, fás végeit törjük le.
  6. Egy serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál fűszerolajat, dobjuk rá a sárgát és 2-3 perc alatt süssük fél puhára, végül sóval izésítsük.
  7. Az így készített spárgát remuláddal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1378
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült spárga, házi remuláddal
Vénusz 78 recept

Mutatunk egy gyönyörű és gyorsan elkészíthető tavaszi előételt: sült spárga, remuláddal. A remulád mártás egy klasszikus francia ihletésű szósz, amely elegáns szintre emeli az amúgy is csodálatos spárgát. A spárga egyike azoknak a tökéletes zöldségeknek, amelyek ugyanolyan fényesen ragyognak egy hidegtálon, mint egy melegen tálalt fogásban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...