Spárga spenóttal, sonkával, sajtszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g fehér spárga35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
32g vaj226 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g fenyőmag30 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
35g sajt123 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
75g sonka104 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
35g vaj251 kcal
Összesen
1016
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
63g vaj452 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
70g sajt246 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
70g vaj502 kcal
Összesen
2036
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
32.4g fehér spárga5 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
2.6g citromlé1 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
32.4g spenót5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g fenyőmag4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
4.5g sajt16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9.7g sonka13 kcal
-
3.2g parmezán sajt13 kcal
-
4.5g vaj33 kcal
Összesen
133
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.4 g
Zsír
-
Összesen 83.8 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3072.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 783 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 1465 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 405.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1566 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 951 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 476 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 643 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 11054 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23314 micro
Összesen
1016
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.9 g
Zsír
-
Összesen 167.7 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 623 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6144.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 1566 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 409 mg
-
Foszfor 1154 mg
-
Nátrium 2930 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 811.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3131 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 1902 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 953 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 1286 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 22109 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46628 micro
Összesen
2036
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1433 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3022 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
500 g fehér spárga
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
1 citromból nyert citromlé
-
4.5 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fenyőmag
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
70 g sajt
-
szerecsendió ízlés szerint
-
150 g sonka
-
5 dkg parmezán sajt
-
5 ek vaj
Elkészítés
- Kiolvasztjuk a spenótot.
- Közben meghámozzuk, megmossuk a spárgát, feltesszük hideg vízben főzni, hozzáadjuk a fél hagymát, az egész borsot, a 1/2 citrom levét, a fél kanál vajat (ha zöld spárgánk van, azt nem kell hámoznunk), és kb. 25-30 perc alatt puhára főzzük, majd hagyjuk a lében állni tálalásig.
- Felaprítjuk a fél hagymát.
- Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a pinoli fenyőmagot, egyet keverünk rajta, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot.
- Sózzuk, borsozzuk, 8-10 perc alatt készre pároljuk, néha megkeverjük, ha kész, lehúzzuk a lángról.
- Közben a sajtszószhoz egy közepes serpenyőben felhevítünk 2 ekvajat, hozzáadjuk a lisztet, folytonosan keverjük, mikor pirulni kezd, lehúzzuk a lángról, hozzáadunk 2 merőkanállal a spárgaléből (ha túl sűrű, még eggyel hozzáadunk), és habverővel csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és 5 percig forraljuk, közben keverjük.
- majd hozzáadjuk a tojássárgáját, jól elkeverjük, majd jön a reszelt sajt, keverjük, és a legvégén a maradék citrom levét adjuk hozzá és egy kevés szerecsendiót reszelünk rá, 1-2 percig forraljuk, majd tálkába töltjük.
- A maradék vajat egy kis serpenyőben feltesszük olvadni.
- Közben a spárgát, spenótot és a sonkát a tányérokra rakjuk, a spárgát és a spenótot meghintjük bőven parmezán sajttal, majd mikor a vajunk pirulni kezd, nyakon öntjük vele a spárgát.
- A kész sajtszósszal és friss kenyérrel (nálam gluténmentes) tálaljuk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6772
- Feltöltés dátuma: 2011. január 28.
Ajánló
Picit több időt igényel a konyhában ez a recept, nem rohanós napokra. Mellé finom, hűtött fehérbor illik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Az alapreceptet egy zöldséges szakácskönyvből halásztam elő, a sajtszósz fogott meg leginkább. A spárga főzésén változtattam, az eredeti receptben sózott, cukros vízben kellett volna megfőzni, én így tanultam ahogy leírtam, és nagyon finom, én csak így főzöm a spárgát. A spenótot is a régi bevált receptem szerint készítettem el. Mellé a sonka és a sajtszósz nagyon finom.