r
Nosalty Logó

Spárga spenóttal, sonkával, sajtszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Spárga spenóttal, sonkával, sajtszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3072.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    951 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    11054 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23314 micro
Összesen 1016 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6144.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    1902 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    953 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1286 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    22109 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46628 micro
Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3022 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a spenótot.
  2. Közben meghámozzuk, megmossuk a spárgát, feltesszük hideg vízben főzni, hozzáadjuk a fél hagymát, az egész borsot, a 1/2 citrom levét, a fél kanál vajat (ha zöld spárgánk van, azt nem kell hámoznunk), és kb. 25-30 perc alatt puhára főzzük, majd hagyjuk a lében állni tálalásig.
  3. Felaprítjuk a fél hagymát.
  4. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, üvegesre pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a pinoli fenyőmagot, egyet keverünk rajta, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot.
  6. Sózzuk, borsozzuk, 8-10 perc alatt készre pároljuk, néha megkeverjük, ha kész, lehúzzuk a lángról.
  7. Közben a sajtszószhoz egy közepes serpenyőben felhevítünk 2 ekvajat, hozzáadjuk a lisztet, folytonosan keverjük, mikor pirulni kezd, lehúzzuk a lángról, hozzáadunk 2 merőkanállal a spárgaléből (ha túl sűrű, még eggyel hozzáadunk), és habverővel csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és 5 percig forraljuk, közben keverjük.
  8. majd hozzáadjuk a tojássárgáját, jól elkeverjük, majd jön a reszelt sajt, keverjük, és a legvégén a maradék citrom levét adjuk hozzá és egy kevés szerecsendiót reszelünk rá, 1-2 percig forraljuk, majd tálkába töltjük.
  9. A maradék vajat egy kis serpenyőben feltesszük olvadni.
  10. Közben a spárgát, spenótot és a sonkát a tányérokra rakjuk, a spárgát és a spenótot meghintjük bőven parmezán sajttal, majd mikor a vajunk pirulni kezd, nyakon öntjük vele a spárgát.
  11. A kész sajtszósszal és friss kenyérrel (nálam gluténmentes) tálaljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6772
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 28.

Ajánló

Picit több időt igényel a konyhában ez a recept, nem rohanós napokra. Mellé finom, hűtött fehérbor illik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapreceptet egy zöldséges szakácskönyvből halásztam elő, a sajtszósz fogott meg leginkább. A spárga főzésén változtattam, az eredeti receptben sózott, cukros vízben kellett volna megfőzni, én így tanultam ahogy leírtam, és nagyon finom, én csak így főzöm a spárgát. A spenótot is a régi bevált receptem szerint készítettem el. Mellé a sonka és a sajtszósz nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...