Spagetti Myazs konyhájából
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
38 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
32g zeller12 kcal
-
50g darált marhahús71 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
40g sajt141 kcal
-
100g spagetti tészta371 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
192 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
250g darált marhahús355 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
8 kcal
-
3.4g sárgarépa1 kcal
-
6.8g zeller2 kcal
-
10.6g darált marhahús15 kcal
-
10.6g darált sertéshús19 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
8.5g sajt30 kcal
-
21.3g spagetti tészta79 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2279.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 1084 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 296.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 495 micro
-
β-karotin 1606 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 22232 micro
-
Lut-zea 94 micro
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 231 g
Zsír
-
Összesen 123.4 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 556 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11396.6 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 482 mg
-
Kálcium 1671 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 589 mg
-
Foszfor 3164 mg
-
Nátrium 5419 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1482.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1413 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1348 micro
-
Kolin: 603 mg
-
Retinol - A vitamin: 639 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8030 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 111161 micro
-
Lut-zea 470 micro
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4726 micro
-
Lut-zea 20 micro
Hozzávalók
-
1 db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
250 g darált marhahús
-
250 g darált sertéshús
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 csipet rozmaring
-
1 db babérlevél
-
1 db vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
500 g spagetti tészta
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy lábosban a felaprított vöröshagymát és egy gerezd foghagymát elkezdünk dinsztelni egy kis olívaolajon, majd rárakjuk a borssal fűszerezett darálthúst és megsütjük (hogy kivilágosodjon a hús).
- Közben egy másik edényben az apró kockára vágott répát és zellert kezdjük dinsztelni egy kis olajon, hozzáadjuk a babérlevelet és a maradék zúzott foghagymát.
- Ha kész a dinsztelés, akkor hozzáadjuk az előkészített paradicsomot. (Előkészítés módját lásd a storyban.) Várunk az első forrásig, majd hozzáadjuk a fűszereket (ne spóroljunk a bazsalikommal és oregánóval). Így rotyogtatjuk, míg egy kicsit be nem sűrűsödik, és a zöldségek meg nem puhulnak.
- Ezután ráöntjük a húsra, és együtt főzzük kb 10 percig. A babérlevelet vegyük ki a végén.
- Sós-olajos vízben megfőzzük a tésztát (én 2 markolásnyit szoktam 4-5 adaghoz). Lereszeljük a sajtot, majd jóízűen elfogyasztjuk. :) Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4887
- Feltöltés dátuma: 2012. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Saját fejlesztés. :) A legegyszerűbb spagetti alaprecept. Csináltam már mufflonból is, igazán ízletes volt az is. A nagyi kertjében termett koktélparadicsomot a nyáron előfőztem, de nem paradicsomlé lett belőle, hanem meghagytam a héját és darabokat is. Most kiolvasztottam, kb 7-8 dl lett. Botmixerrel átnyomkodtam kicsit. Ha éppen szezonja van, akkor persze a friss a legjobb. Azért szeretem a saját magam által elrakott paradicsomot használni, mivel a nagyi kerjtében tuti, hogy nem éri direkt semmilyen vegyszer, tehát biztos forrásból származik. Illatos, ízes, napérlelte, én csak "napízűnek" hívom a házi paradicsomot. Még egy jópár hónapos fagyasztás után is finomabb, gyanítom a tápértéke is nagyobb, mint amit télen a boltban lehet venni. Persze, abból is elkészíthető: 6-8 rendes méretű paradicsom kell hozzá, de az ízélmény nem lesz olyan.