r
Nosalty Logó

Spagetti másképp

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fruba
Spagetti másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alap

Hús

Tészta

Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alap

Hús

Tészta

Összesen 3549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alap

Hús

Tészta

Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2563.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10254.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2624 mg
  • Nátrium
    5667 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1347 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    640 micro
  • β-karotin
    2977 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 3549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    500 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Alap

Hús

Tészta

Elkészítés

Alap

  1. Felkockázzuk a paprikákat, közben a paradicsomokat forró vízbe dobjuk, kb. 2 percre, hogy könnyedjén le tudjuk szedni a héját. A paprikát kevés olívaolajon párolni kezdjük, közben felkockázzuk a meghámozott paradicsomot, majd hozzáadjuk.
  2. A felsorolt fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, akár több alkalommal is. 30-35 perc fedő alatti párolás után adjuk hozzá a citromlevet.

Hús

  1. Vágjuk apró kockákra a vöröshagymákat, majd lassú tűzön dinszteljük meg. Ha már üvegessé vált, adjuk hozzá a darált húst, mely kifehéredése után 1-2 percig kavargassuk még.
  2. Öntsük egybe a már elkészült alapunkkal. Adjuk hozzá az összenyomott fokhagymát. Kb. 15 percig fedő alatt hagyjuk összeérni őket.
  3. Ha szükséges, öntsünk rá egy kevés vizet.

Tészta

  1. A hús készítésével egy időben felrakjuk forralni a tésztához szükséges vizet, amibe pár csepp olajat és kevés sót rakunk.
  2. Ha a víz felforr, beletehetjük a tésztát, amit kb. 10 percig főzünk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1969
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 02.

Ajánló

Reszelt sajttal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyikünk lecsót, másikunk spagettit szeretett volna vacsorázni, így született meg a Spagetti másképp :)

Hozzávalók

Alap

Hús

Tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...