r
Nosalty Logó

Sör nélküli chilis bab

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Sör nélküli chilis bab
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

882
Kalória
70.5g
Fehérje
107g
Szénhidrátok
21g
Zsír
374.7g
Víz
106g
Koleszterin
26.6g
Rost
11.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 882 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 6185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2570.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    374.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    624 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    5110 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 882 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    493.3 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17996 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    1926 mg
  • Foszfor
    7104 mg
  • Nátrium
    7065 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    186 mg

Víz

  • Összesen
    2623.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1003 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4370 micro
  • Kolin:
    1793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    6403 micro
  • β-crypt
    1225 micro
  • Likopin
    35767 micro
  • Lut-zea
    3037 micro
Összesen 6185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    764 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A bacont kockázzuk fel, egy nagy lábasban süssük ki a zsírját, a pörcöket szedjük ki. A falatnyi darabokra vágott húst, pirítsuk meg a zsíron, ha kész vagyunk, szintén szedjük ki. Most a kockára vágott hagymát pirítsuk, adjuk hozza a sűrített paradicsomot, picit süssük át azt is.
  2. A jalapenokat vágjuk apró kockára, de az ereket meg a magokat távolítsuk el. Rakjuk a lábasba a finomra vágott fokhagymával, sóval, füstölt paprikával, az oregánóval, illetve a romai köménnyel egyetembe. Kevergetve pirítgassuk 1-2 percig. Öntsük fel az alaplével, rakjuk vissza a szalonnát meg a húst. Szórjuk bele a chilipelyhet meg a chili powder fűszerkeveréket.
  3. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 1 óra hosszat.
  4. Közben egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a darált húst, és a kisült levet kanalazzuk egy kistányérba. Erre nincs szükségünk, mert ez szinte csak zsír. Az egy óra elteltével nekem még nem volt elég puha a kockára vágott hús, így hozzáöntöttem a daráltat, és együtt főztem még egy fél órát.
  5. Legutoljára a kockára vágott kaliforniai paprikákat, a hámozott, kockázott paradicsomot meg a vörösbab- illetve feketebabkonzervet rakjuk a lábasba. További 30 percig főzzük. A kukoricával mar csak éppen összemelegítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 150 perc

A lánykám kedvenc étele, és annyira, hogy a születésnapjára mindig el kell készítsem. Amióta gluténmentesen főzök neki, ez az étel is sorra került, hogy átalakuljon. Sajnos sör nélkül kell főzzem ezután, amitől nagyon jó íze volt. Ez volt a főpróba, hogy ne az ünnep alkalmával derüljön majd ki, hogy jó a recept vagy sem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!