Shiitake gombás fritter
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
17g shiitake gomba6 kcal
-
58g joghurt36 kcal
-
17g kukoricadara60 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
31g újhagyma6 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g só0 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
Összesen
558
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
100g shiitake gomba34 kcal
-
350g joghurt214 kcal
-
100g kukoricadara362 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
3352
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
7.8g shiitake gomba3 kcal
-
27.4g joghurt17 kcal
-
7.8g kukoricadara28 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
14.4g újhagyma3 kcal
-
0.9g bazsalikom0 kcal
-
15.6g sajt55 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
13.3g napraforgó olaj117 kcal
Összesen
262
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1377.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 109.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 591 micro
Összesen
558
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 86.3 g
Zsír
-
Összesen 263.5 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8263.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1960 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 1736 mg
-
Nátrium 4155 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 658.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 900 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 75 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 107 micro
-
K vitamin: 303 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 798 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1210 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3546 micro
Összesen
3352
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
-
100 g shiitake gomba
-
350 g joghurt
-
70 g finomliszt
-
0.5 tk sütőpor
-
1 db tojás
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db újhagyma
-
1 teáskanál cukor
-
1 tk só
Elkészítés
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a polentát, a sütőport, az őrölt koriander magot, a sót és a cukrot.
- Egy másik tálban a joghurtot négy evőkanál hideg vízzel elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a tojást és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Belekeverjük a megtisztított és felszeletelt kalapú gombákat, az apróra vágott bazsalikomot, a vékonyra karikázott újhagymát és az apróra kockázott sajtot. Végül több részletben hozzákeverjük a polentás-lisztes egyveleget. Lefedjük és 20 percre félretesszük.
- 180 ºC-ra hevített olajban sütjük ki a masszát: teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba, egyszerre annyit, amennyi kényelmesen elfér a serpenyőben, figyelembe véve, hogy a sütés alatt megnő a fritterek térfogata. Körülbelül 4-5 perc alatt aranyszínűre sülnek, közben néhányszor megforgatjuk, hogy egyenletes színt kapjanak mindenhol. A kész frittereket konyhai papírtörlőre szedjük, és meleg helyre tesszük, amíg a többit is kisütjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16037
- Feltöltés dátuma: 2008. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Petra
537 recept
A maradék shiitake gomba fritterként került a tányérra. A recept szintén Peter Gordon: Vegetables, The new food heroes c. könyvében található. Bármilyen zöldsaláta illő kísérője. Peter Gordon ötletével, kis pestot téve a fritterek tetejére, remek kanapékat varázsolhatunk belőlük.