r
Nosalty Logó

Sajtburgertáskák pikáns burgerszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajtburgertáskák pikáns burgerszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

burgerszósz

marharagu

összeállítás

Összesen 476 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

burgerszósz

marharagu

összeállítás

Összesen 2857 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

burgerszósz

marharagu

összeállítás

Összesen 225 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 476 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5556 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    3136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    10856 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 2857 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    862 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 225 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

burgerszósz

marharagu

összeállítás

Elkészítés

burgerszósz

  1. A majonézt, a mustárt és a ketchupot egy tálkába nyomjuk, majd hozzáöntjük a csemegeuborka-levet.
  2. Az uborkát és lilahagymát finomra kockázzuk, majd hozzáadjuk a szószokhoz. Sózzuk-borsozzuk, az egészet alaposan összekeverjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

marharagu

  1. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, majd pirítani kezdjük rajta a darált marhahúst. Ízlés szerint fűszerezzük, nálunk most fokhagymapor, vöröshagymapor, oregánó és só került rá.
  2. Adunk hozzá egy kanál ketchupot is, majd alaposan lepirítjuk a húst. Ha úgy látjuk, túl sok levet eresztett, kevés keményítőt keverhetünk hozzá, nehogy eláztassa majd a tésztát.

összeállítás

  1. A leveles tésztát 12 részre vágjuk, mindegyik négyzetre nyomunk egy-egy borsónyi ketchupot és mustárt, majd kiskanállal elkenjük.
  2. A tésztadarabokra egy-egy kanál pirított húst teszünk, ennek a tetejére jöhet a reszelt cheddar, egy-egy karika uborka és kevés aprított hagyma.
  3. Ezután a tésztákat félbehajtjuk, az oldalukat pedig egy villa segítségével lenyomkodjuk és késsel egyenesre vágjuk. Az elkészült batyukat áttesszük sütőpapíros tepsire.
  4. A tészták tetejét lekenjük felver tojással és megszórjuk a szezámmaggal. Ezután fogpiszkálóval megszurkáljuk mindegyiket, majd 180 fokos sütőben 15 percet sütjük.
  5. A kész batyukat azon melegében tálaljuk, és fogyasszuk a burgerszószba jól beletunkolva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 754
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezek a csodálatos sajtburgeres falatok ízre épp olyanok, mint kedvenc gyorskajánk, azonban gyorsan összedobhatjuk, ha vendégségbe készülünk vagy épp mi várunk rokonokat, barátokat. Remek partifalatok lehetnek az ünnepi szezonban, ha hirtelen kell összedobni valamit, de akár egy szilveszteri bulinak is az éke lehet egy adag sajtburgertáska, pláne ha ezt a pikáns, kicsit csípős szószt is elkészítjük mellé.

Hozzávalók

burgerszósz

marharagu

összeállítás

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...