Rozmaringos kacsamellsteak pesztóval és parázsburgonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Hófehérke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kacsamell
-
200g kacsamell270 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
4 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Pirított mandulás medvehagymapesto
-
33g medvehagyma46 kcal
-
25g mandulapehely148 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Fűszeres parázsburgonya
Összesen
1337
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kacsamell
-
400g kacsamell540 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
8 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Pirított mandulás medvehagymapesto
-
65g medvehagyma92 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Fűszeres parázsburgonya
Összesen
2671
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kacsamell
-
31.4g kacsamell42 kcal
-
2.7g bacon10 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
0.8g worcestershire-szósz1 kcal
-
0.4g szójaszósz0 kcal
-
3.3g olívaolaj29 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Pirított mandulás medvehagymapesto
-
5.1g medvehagyma7 kcal
-
3.9g mandulapehely23 kcal
-
7.8g parmezán sajt31 kcal
-
3.3g olívaolaj29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Fűszeres parázsburgonya
Összesen
207
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.6 g
Zsír
-
Összesen 94.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3239.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 1074 mg
-
Nátrium 1146 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 358 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
1337
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.2 g
Zsír
-
Összesen 189.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6479 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1527 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 2149 mg
-
Nátrium 2292 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 715.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
2671
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
Kacsamell
-
40 dkg kacsamell
-
2 szelet bacon
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek mustár
-
1 ek worcestershire-szósz
-
1 teáskanál szójaszósz
-
0.5 dl olívaolaj
Pirított mandulás medvehagymapesto
-
1 csokor medvehagyma
-
50 g mandulapehely
-
100 g parmezán sajt
-
0.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Fűszeres parázsburgonya
-
só ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
Kacsamell
- A kacsamellről a bőrös, zsíros részt lehúzzuk, vagy levágjuk. A kb. 2-3 ujjnyi magas színhúst kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és mustárral egyenletesen bekenjük, és 20-30 percet pihenni hagyjuk.
- Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk. Ha forró az olaj, beletesszük a kacsamellszeleteket. Közepesnél kicsit magasabb fokozaton érdemes sütni, hogy a közepe még szaftos maradjon, de a széle átsüljön. Sütés közben sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a worcestershire-szósszal. Kb. 3-4 percig sütjük. Akkor fordítjuk meg, ha a kacsamell közepéből csorog a szaft, az alja pedig kérges.
- Fordítás után a kacsamell másik felét is sózzuk, borsozzuk. Itt már kevesebb idő is elég a sütésre. Kb. 2-3 perc elegendő, hogy kicsit vékonyabb kérget képezzünk.
- Akkor van kész, ha a kacsamell körben kérges, ropogós, de belül, puha, szaftos. Ha valaki jobban átsütné, akkor közepes fokozaton lassabban, esetleg több forgatással szépen át tudja sütni.
- A kész kacsamell szeleteket nagy szemű sóval elkevert frissen aprított rozmaringgal megszórjuk.
Pirított mandulás medvehagymapesto
- A medvehagymát mossuk és felkockázzuk, az aprítógépbe helyezzük.
- A mandulaszeleteket egy serpenyőben megpirítjuk. A hagymához adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, az olívaolajjal meglocsoljuk, az aprítógépben pürésítjük.
Fűszeres parázsburgonya
- Az apró szemű újkrumplit megmossuk, olívaolajban átforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kb. 20 perc alatt 190 fokon megsütjük. Ha szükséges, néha átforgatjuk.
- A kész krumplit sózzuk, fűszerezzük. Jól átforgatjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 2175
- Feltöltés dátuma: 2019. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hófehérke
19 recept
Kacsa nélkül az élet nem élet... erre pár éve jöttem rá, azóta nagyon sokféle verziót próbáltam és készítettem... van már a repertoárban másik steak és rosé kacsa is, de azt hiszem ,eddig ez lett a legjobb a maga kategóriájában.... szóval először volt, de nem utoljára! Szaftos, puha, porhanyós, ízes.