r
Nosalty Logó

Ropogós sajtgolyók fűszeres paradicsomszósszal

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ammerländer
Ropogós sajtgolyók fűszeres paradicsomszósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

sajtgolyó

paradicsomszósz

763
Kalória
34.8g
Fehérje
72.2g
Szénhidrátok
35.5g
Zsír
285.5g
Víz
252.3g
Koleszterin
5.8g
Rost
9.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

sajtgolyó

paradicsomszósz

Összesen 763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

sajtgolyó

paradicsomszósz

Összesen 4581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

sajtgolyó

paradicsomszósz

Összesen 168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2663.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    15182 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209 g

Zsír

  • Összesen
    213.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15983.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    3870 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    3446 mg
  • Nátrium
    7838 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1713 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2828 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    314 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1963 micro
  • α-karotin
    2779 micro
  • β-karotin
    8968 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    91090 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 4581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3344 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

sajtgolyó

  1. A főtt burgonyát a tojásokkal egy nagyobb keverőtálban összetörtjük, és sóval, borssal, chilipehellyel fűszerezzük. A háromféle sajtot lereszeljük, és a masszához keverjük.
  2. Hozzáadunk 3-4 kanál lisztet, és az egészből lágy, de formázható, nem nagyon ragadós tésztát gyúrunk. A tésztát nagyobb dió méretű gombócokká gyúrjuk, melyeket fél órára hűtőbe teszünk pihenni. (Ez azért fontos, mert így kicsit megdermed a tészta és könnyebb lesz panírozni-rántani.)
  3. Összekészítjük a panír hozzávalóit egy-egy tálkába, a liszthez pedig keverünk egy kevés fűszerpaprikát. Duplán panírozzuk be a sajtgolyókat (vagyis: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), így megakadályozva, hogy kifolyhassanak.
  4. A panírozott sajtgolyókat ezután forró olajban aranybarnára sütjük. Fontos, hogy inkább mélyebb edényben süssük, aminek nem ér le a sajtgolyó az aljára, illetve ne zsúfoljuk tele, hanem csak annyit süssünk ki egyszerre, amennyi kényelmesen elfér.
  5. A kisült golyókról itassuk le a felesleges olajat, majd tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

paradicsomszósz

  1. Az olívaolajon pirítsuk le a nagyobb darabokban hagyott zöldségeket. Borssal, chilipehellyel és füstölt paprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a kétféle paradicsomot.
  2. Jöhet bele egy kevés vörösbor, valamint ízlés szerint oregánó és bazsalikom. Sózzuk, majd lefedve az egészet puhára főzzük.
  3. A kész mártást egyneműre turmixoljuk, majd hozzákeverünk egy kevés habtejszínt - ez nem csak szép színt, de szuper ízt is ad a szószunknak. A kisült sajtgolyókkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: rántott ételek

Ha már unjátok a rántott sajtot, vagy csak kipróbálnátok valami újat, akkor van egy jó hírünk: ezek a ropogós sajtgolyók jobbak, mint bármelyik rántott sajt. A paradicsomszósz már csak ráadás, de mi azért nem hagynánk ki - ez a legméltóbb mártogatós ezekhez a nyúlós-ropogós csodákhoz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!