r
Nosalty Logó

Ropogós sajtgolyók fűszeres paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ammerländer
Ropogós sajtgolyók fűszeres paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

sajtgolyó

paradicsomszósz

Összesen 763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

sajtgolyó

paradicsomszósz

Összesen 4581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

sajtgolyó

paradicsomszósz

Összesen 168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2663.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    15182 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209 g

Zsír

  • Összesen
    213.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15983.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    3870 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    3446 mg
  • Nátrium
    7838 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1713 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2828 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    314 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1963 micro
  • α-karotin
    2779 micro
  • β-karotin
    8968 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    91090 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 4581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3344 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 168 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

sajtgolyó

paradicsomszósz

Elkészítés

sajtgolyó

  1. A főtt burgonyát a tojásokkal egy nagyobb keverőtálban összetörtjük, és sóval, borssal, chilipehellyel fűszerezzük. A háromféle sajtot lereszeljük, és a masszához keverjük.
  2. Hozzáadunk 3-4 kanál lisztet, és az egészből lágy, de formázható, nem nagyon ragadós tésztát gyúrunk. A tésztát nagyobb dió méretű gombócokká gyúrjuk, melyeket fél órára hűtőbe teszünk pihenni. (Ez azért fontos, mert így kicsit megdermed a tészta és könnyebb lesz panírozni-rántani.)
  3. Összekészítjük a panír hozzávalóit egy-egy tálkába, a liszthez pedig keverünk egy kevés fűszerpaprikát. Duplán panírozzuk be a sajtgolyókat (vagyis: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), így megakadályozva, hogy kifolyhassanak.
  4. A panírozott sajtgolyókat ezután forró olajban aranybarnára sütjük. Fontos, hogy inkább mélyebb edényben süssük, aminek nem ér le a sajtgolyó az aljára, illetve ne zsúfoljuk tele, hanem csak annyit süssünk ki egyszerre, amennyi kényelmesen elfér.
  5. A kisült golyókról itassuk le a felesleges olajat, majd tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

paradicsomszósz

  1. Az olívaolajon pirítsuk le a nagyobb darabokban hagyott zöldségeket. Borssal, chilipehellyel és füstölt paprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a kétféle paradicsomot.
  2. Jöhet bele egy kevés vörösbor, valamint ízlés szerint oregánó és bazsalikom. Sózzuk, majd lefedve az egészet puhára főzzük.
  3. A kész mártást egyneműre turmixoljuk, majd hozzákeverünk egy kevés habtejszínt - ez nem csak szép színt, de szuper ízt is ad a szószunknak. A kisült sajtgolyókkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 342
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 22569
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós sajtgolyók fűszeres paradicsomszósszal
Ammerländer 19 recept

Ha már unjátok a rántott sajtot, vagy csak kipróbálnátok valami újat, akkor van egy jó hírünk: ezek a ropogós sajtgolyók jobbak, mint bármelyik rántott sajt. A paradicsomszósz már csak ráadás, de mi azért nem hagynánk ki - ez a legméltóbb mártogatós ezekhez a nyúlós-ropogós csodákhoz.

Hozzávalók

sajtgolyó

paradicsomszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...