Ropogós-szaftos csirkecomb zöldséges bulgurral és paradicsomos-juhtúrós karfiolpürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
csirkecomb
-
250g csirkecomb278 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g méz152 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
zöldséges bulgur
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g bulgur342 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
karfiolpüré
Összesen
1605
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
csirkecomb
-
500g csirkecomb556 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
100g méz304 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
zöldséges bulgur
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g bulgur684 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
karfiolpüré
Összesen
3209
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
csirkecomb
-
17.8g csirkecomb20 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
3.6g méz11 kcal
-
1.4g mustár1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
zöldséges bulgur
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
7.1g bulgur24 kcal
-
17.8g alaplé1 kcal
-
7.1g póréhagyma2 kcal
-
4.3g kápia paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
karfiolpüré
-
24.9g karfiol2 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
1.9g szárított paradicsom5 kcal
-
5.3g juhtúró15 kcal
-
2.7g mascarpone11 kcal
Összesen
113
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.9 g
Zsír
-
Összesen 88.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2467.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 719 mg
-
Nátrium 1233 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.6 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 384.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1396 micro
-
β-crypt 249 micro
-
Likopin 12394 micro
-
Lut-zea 1611 micro
Összesen
1605
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.7 g
Zsír
-
Összesen 177.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4934.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 588 mg
-
Foszfor 1438 mg
-
Nátrium 2467 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307.2 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 769.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 319 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 2793 micro
-
β-crypt 497 micro
-
Likopin 24787 micro
-
Lut-zea 3221 micro
Összesen
3209
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 883 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
113
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
csirkecomb
-
4 ek olívaolaj
-
4 ek méz
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
zöldséges bulgur
-
2 ek olívaolaj
-
1 bögre bulgur
-
5 dl alaplé
-
1 db póréhagyma
-
1 db kápia paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem csokor
karfiolpüré
-
1 db karfiol
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 ml víz
-
6 db szárított paradicsom
-
150 g juhtúró
-
75 g mascarpone
Elkészítés
csirkecomb
- Először a pácot készítjük el, ehhez összekeverjük az olajat, a mézet, a magos mustárt, a fokhagymát, valamint a citrom héját és levét. Alaposan sózzuk-borsozzuk.
- A csirkecombokat megtisztítjuk, ha szükséges, majd a pácba forgatjuk, és sütésig hűtőben pihentetjük.
zöldséges bulgur
- Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd lepirítjuk rajta a kockázott paprikát és a karikázott póréhagymát.
- A bulgurt egy kevés zsiradékon megfuttatjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű alaplével és puhára főzzük.
- A kész bulgurt összekeverjük a sült paprikával és póréhagymával, majd kevés aprított petrezselymet is hozzáforgatunk.
karfiolpüré
- A karfiolt rózsáira szedjük, majd olajon pirítani kezdjük. Sózzuk-borsozzuk, majd aláöntünk egy kevés vizet és lefedve puhára pároljuk.
- Amikor már nagyjából megpuhult a karfiol, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot és együtt főzzük még egy kicsit.
- Amikor minden puha, az egészet átöntjük egy magasabb falú edénybe, hozzáadjuk a juhtúrót és elkezdjük leturmixolni. Ha túl sűrűnek éreznénk, adjunk hozzá pár kanál mascarponét, ettől még krémesebb lesz a pürénk.
- A karfiolkrémet tálaljuk a bulgurral és a sült csirkecombbal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 923
- Feltöltés dátuma: 2023. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Pintér Petra a Showszóró döntőjében mosolygósan ropogós bőrű, szaftos csirkecombot készített, amit egy szokatlan, ám annál hatékonyabb praktikával sütött tökéletesre. Köretként zöldséges bulgur és karfiolpüré készült mellé, utóbbiba pedig juhtúró és aszalt paradicsom is került.