Répatortás húsvéti palacsinták
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
A palacsintához
-
170g sárgarépa62 kcal
-
15g lenmagliszt41 kcal
-
24g víz0 kcal
-
10g almaecet2 kcal
-
250g mandulatej95 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
26g dió170 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
16g napraforgó olaj0 kcal
A krémhez és a tálaláshoz
-
250g mascarpone1010 kcal
-
40g nádcukor152 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
26g dió170 kcal
-
50g fekete áfonya29 kcal
-
60g juharszirup156 kcal
Összesen
2599
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
A palacsintához
-
170g sárgarépa62 kcal
-
15g lenmagliszt41 kcal
-
24g víz0 kcal
-
10g almaecet2 kcal
-
250g mandulatej95 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
26g dió170 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
16g napraforgó olaj0 kcal
A krémhez és a tálaláshoz
-
250g mascarpone1010 kcal
-
40g nádcukor152 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
26g dió170 kcal
-
50g fekete áfonya29 kcal
-
60g juharszirup156 kcal
Összesen
2599
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
A palacsintához
-
14.4g sárgarépa5 kcal
-
1.3g lenmagliszt3 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0.8g almaecet0 kcal
-
21.2g mandulatej8 kcal
-
2.5g nádcukor10 kcal
-
11.9g finomliszt43 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
1.9g mazsola6 kcal
-
2.2g dió14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj0 kcal
A krémhez és a tálaláshoz
-
21.2g mascarpone86 kcal
-
3.4g nádcukor13 kcal
-
3.8g narancslé2 kcal
-
2.2g dió14 kcal
-
4.2g fekete áfonya2 kcal
-
5.1g juharszirup13 kcal
Összesen
219
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 143.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1816.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.4 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 291.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1269 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5263 micro
-
β-karotin 12570 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
2599
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 143.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1816.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.4 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 291.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1269 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5263 micro
-
β-karotin 12570 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
2599
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 446 micro
-
β-karotin 1065 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
A palacsintához
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 evőkanál lenmagliszt
-
3 ek víz
-
2 ek almaecet
-
250 ml mandulatej
-
3 ek nádcukor
-
140 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 marék mazsola
-
1 marék dió
-
1 csipet fahéj
-
1 ízlés szerint szerecsendió
-
2 ek napraforgó olaj
A krémhez és a tálaláshoz
-
4 ek nádcukor
-
1 marék dió
-
50 g fekete áfonya
Elkészítés
A palacsintához
- A répát megpucoljuk és egy nagyobb tálba lereszeljük, kicsit félreteszünk a tálaláshoz belőle.
- Egy kis tálkában összekeverjük a lenmaglisztet 3 ek vízzel, ez lesz a tojáshelyettesítőnk. Ha már jó ragacsos, akkor hozzáadjuk a répás keverékhez.
- A répára öntjük a mandulatejet (lehet más magtej is), az almaecetet, a cukrot, a vanília kivonatot, az aprított diót és mazsolát, és a fűszereket, majd rászitáljuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, és gyorsan összekeverjük.
- Egy tapadásmentes serpenyőben kisebb adagokban kisütjük. Én tálalókarikába adagoltam a tésztát, így magas széllel sült, hogy egymásra helyezés után tényleg tortaformája legyen.
A krémhez és a tálaláshoz
- A vegán krémet vagy a mascarponét világos nádcukorral krémesítjük, közben belecsepegtetjük a narancslevet.
- Az elkészült palacsintákat feltornyozzuk tetejükbe krémet, diót, áfonyát teszünk, megszórjuk reszelt répával és leöntjük sziruppal. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1462
- Feltöltés dátuma: 2021. március 26.
Ajánló
Ha növényi habkrémmel tálaljuk, akkor vegán vendégeknek is tálalhatjuk!
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Nem csak húsvétkor, bármikor finomak ezek a vegetáriánus, répás palacsinták! Mascarponekrémmel rétegezve valódi répatortát lehet összeállítani belőlük. Akinek nincs sütője, ez egy nagyszerű ünnepi recept lehet!