Répás-spenótos palacsinta lazacfilével
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
A lazacfiléhez
A palacsintatésztához
-
254 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g tej28 kcal
-
63g ásványvíz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
66 kcal
A palacsinta sütéséhez
-
13g napraforgó olaj111 kcal
A töltelékéhez
-
250g spenót41 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g vaj90 kcal
A narancsos hollandimártáshoz
-
15g tojássárgája48 kcal
-
11g narancslé5 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
0g sáfrány1 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
A lazacfiléhez
A palacsintatésztához
-
300g tönkölybúza liszt1014 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g tej112 kcal
-
250g ásványvíz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
30g napraforgó olaj265 kcal
A palacsinta sütéséhez
-
50g napraforgó olaj442 kcal
A töltelékéhez
-
1000g spenót166 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g vaj359 kcal
A narancsos hollandimártáshoz
-
60g tojássárgája193 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
1g sáfrány3 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
A lazacfiléhez
A palacsintatésztához
-
9.5g tönkölybúza liszt32 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
6.3g tej4 kcal
-
7.9g ásványvíz0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
A palacsinta sütéséhez
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
A töltelékéhez
-
31.6g spenót5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
A narancsos hollandimártáshoz
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
1.4g narancslé1 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
0g porcukor0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 94.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 501 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2054 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 943 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 438.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1663 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 715 micro
-
K vitamin: 885 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 586 micro
-
α-karotin 935 micro
-
β-karotin 12458 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22513 micro
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.4 g
Zsír
-
Összesen 377.5 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 2005 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8216 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 1366 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 1199 mg
-
Foszfor 3771 mg
-
Nátrium 1488 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1753.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 6654 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 65 mg
-
C vitamin: 242 mg
-
D vitamin: 2860 micro
-
K vitamin: 3542 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1759 micro
-
Kolin: 1689 mg
-
Retinol - A vitamin: 2342 micro
-
α-karotin 3738 micro
-
β-karotin 49832 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 90052 micro
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 1573 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2843 micro
Hozzávalók
A lazacfiléhez
-
60 dkg lazac (4 db, vagy fogasfilé, amennyiben egy főre többet szeretnénk, akkor bővítsük az adagot)
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 dkg vaj
-
3 ek olívaolaj
A palacsintatésztához
-
3 db tojás
-
2 dl tej
-
2.5 dl ásványvíz
-
2 csipet só
-
30 ml napraforgó olaj
A palacsinta sütéséhez
-
50 ml napraforgó olaj
A töltelékéhez
-
4 gerezd fokhagyma
-
szerecsendió ízlés szerint
-
5 dkg vaj
A narancsos hollandimártáshoz
-
3 db tojássárgája
-
1 fél narancsból nyert narancslé
-
15 dkg vaj
-
0.5 teáskanál porcukor
-
1 g sáfrány
Elkészítés
A lazacfiléhez
- A halfiléket sóval, őrölt színesborssal megszórjuk, és egy kis citromlevet facsarunk rájuk, félrerakjuk őket.
- Elkészítjük a palacsintatésztát: A hozzávalókat egy tálban összekeverjük szépen simára, félretesszük, hadd pihenjen, amíg a többi dolgot elkészítjük.
- Következik a narancsos hollandimártás: A 15 dkg vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. Vigyázzunk, kis lángon tegyük, ne égjen meg, és menet közben lehabozzuk. Amikor már a habot leszedtük, beleszórjuk a sáfrányt, elzárjuk a tüzet, és szépen kevergetjük 2 percig, hogy a sáfrány kiengedje a színét. Félrerakjuk, hogy hűljön a vaj, mert csak langyosan fogjuk tudni felhasználni.
- Vízgőz fölött egy tálban három tojássárgát egy robothabverővel 3-4 percig keverünk, hozzácsurgatunk egy kis narancslevet, s mikor már lazul egy kicsit, átöntjük egy kis lábasba, s gyenge tűz fölött folytatjuk a hadműveletet.
- Hozzáadjuk a többi narancslevet is, a fél tk porcukrot, és végül vékony sugárban hozzácsorgatjuk a felolvasztott langyos vajat. Mindezt folyamatos keverés közben tesszük. Amikor minden benne van, még 2-3 percig dolgozunk rajta, majd elzárjuk alatta a tüzet, s lefedve félretesszük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
- Kisütjük a palacsintatésztából a palacsintákat.
- Elkészítjük a tölteléket: Egy előmelegített serpenyőbe beleteszünk 5 dkg vajat. Amikor már közepesen forró, beledobjuk a megtisztított, közepesen apróra tépett spenótleveleket.
- Megszórjuk egy kis sóval, kb. egy tk őrölt fehérborssal, belereszeljük a 4 gerezd fokhagymát, és ráreszelünk egy kis szerecsendiót. Kevergetjük kb. 5 percig, és kész, elzárjuk a gázt, félretesszük.
- A halsütés következik: Egy előmelegített serpenyőbe beletesszük az 5 dkg vajat és a 3 ek olívaolajat, s amikor közepesen meleg, beletesszük a halszeleteket. Mindkét oldalukon sütjük kb. 3-4 percig, és kiszedjük.
- Tálalás: A spenótos töltelékből kanalazunk egy palacsintába, feltekerjük, kettévágjuk, a tányérra helyezzük, mellérakjuk a lazacszeletet, megcsorgatjuk a narancsos hollandimártással, és díszítésnek melléhelyezünk egy narancskarikát.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4782
- Feltöltés dátuma: 2011. március 20.
Ajánló
Hétvégi vagy ünnepi ebéd, vacsora. Kicsit pepecselősnek tűnik, s jár némi mosogatnivalóval, de nem olyan vészes, mint ahogy az elsőre kinéz. A lényeg, hogy megéri!:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Akár hiszitek, akár nem, ezt a receptet bizony Junior Smith javaslatára dolgoztuk ki közösen. Az alapötlet kb. 80%-ban az övé, a finomítgatás, az elkészítés az enyém. A palacsinta receptjén felbuzdulva megkérdezte tőlem, hogy lehet-e mást is reszelni a palacsintatésztába. Erre én: Miért is ne? Ő azt kérte, hogy reszeljünk bele sárgarépát. Ezek után, mint gombhoz a kabátot, javasoltam a színe miatt a spenótos tölteléket, ezt már követte a lazac vagy fogassült, hiszen a fokhagymás spenót a hal mellé passzol. Egy öntet hiányzott már csak, megkoronázandó az egészet, Jr Smith a narancsos hollandimártásra tette le a voksát, a Mártások és öntetek könyvet lapozgatva. Szerintem elég jó érzékkel...:) Megmondom őszintén, olyan üde, olyan különleges, s olyan finom lett, hogy merném javasolni egy ünnepibb étkezésre is, akár a Karácsonyi asztalra is. Ami plusz jó dolog volt az egészben, (bár kellett vele egy kicsit pepecselni), mivel a gyerkőc találta ki a recept javát, ezért természetesen el is akarta fogyasztani, s meg is ette mind. Még a spenótot is...;-)