r
Nosalty Logó

Répás-spenótos palacsinta lazacfilével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répás-spenótos palacsinta lazacfilével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A lazacfiléhez

A palacsintatésztához

A palacsinta sütéséhez

A töltelékéhez

A narancsos hollandimártáshoz

Összesen 1336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A lazacfiléhez

A palacsintatésztához

A palacsinta sütéséhez

A töltelékéhez

A narancsos hollandimártáshoz

Összesen 5342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A lazacfiléhez

A palacsintatésztához

A palacsinta sütéséhez

A töltelékéhez

A narancsos hollandimártáshoz

Összesen 168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    715 micro
  • K vitamin:
    885 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    935 micro
  • β-karotin
    12458 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22513 micro
Összesen 1336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.4 g

Zsír

  • Összesen
    377.5 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    2005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8216 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1199 mg
  • Foszfor
    3771 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6654 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    2860 micro
  • K vitamin:
    3542 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1759 micro
  • Kolin:
    1689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2342 micro
  • α-karotin
    3738 micro
  • β-karotin
    49832 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    90052 micro
Összesen 5342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2843 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A lazacfiléhez

A palacsintatésztához

A palacsinta sütéséhez

A töltelékéhez

A narancsos hollandimártáshoz

Elkészítés

A lazacfiléhez

  1. A halfiléket sóval, őrölt színesborssal megszórjuk, és egy kis citromlevet facsarunk rájuk, félrerakjuk őket.
  2. Elkészítjük a palacsintatésztát: A hozzávalókat egy tálban összekeverjük szépen simára, félretesszük, hadd pihenjen, amíg a többi dolgot elkészítjük.
  3. Következik a narancsos hollandimártás: A 15 dkg vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. Vigyázzunk, kis lángon tegyük, ne égjen meg, és menet közben lehabozzuk. Amikor már a habot leszedtük, beleszórjuk a sáfrányt, elzárjuk a tüzet, és szépen kevergetjük 2 percig, hogy a sáfrány kiengedje a színét. Félrerakjuk, hogy hűljön a vaj, mert csak langyosan fogjuk tudni felhasználni.
  4. Vízgőz fölött egy tálban három tojássárgát egy robothabverővel 3-4 percig keverünk, hozzácsurgatunk egy kis narancslevet, s mikor már lazul egy kicsit, átöntjük egy kis lábasba, s gyenge tűz fölött folytatjuk a hadműveletet.
  5. Hozzáadjuk a többi narancslevet is, a fél tk porcukrot, és végül vékony sugárban hozzácsorgatjuk a felolvasztott langyos vajat. Mindezt folyamatos keverés közben tesszük. Amikor minden benne van, még 2-3 percig dolgozunk rajta, majd elzárjuk alatta a tüzet, s lefedve félretesszük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
  6. Kisütjük a palacsintatésztából a palacsintákat.
  7. Elkészítjük a tölteléket: Egy előmelegített serpenyőbe beleteszünk 5 dkg vajat. Amikor már közepesen forró, beledobjuk a megtisztított, közepesen apróra tépett spenótleveleket.
  8. Megszórjuk egy kis sóval, kb. egy tk őrölt fehérborssal, belereszeljük a 4 gerezd fokhagymát, és ráreszelünk egy kis szerecsendiót. Kevergetjük kb. 5 percig, és kész, elzárjuk a gázt, félretesszük.
  9. A halsütés következik: Egy előmelegített serpenyőbe beletesszük az 5 dkg vajat és a 3 ek olívaolajat, s amikor közepesen meleg, beletesszük a halszeleteket. Mindkét oldalukon sütjük kb. 3-4 percig, és kiszedjük.
  10. Tálalás: A spenótos töltelékből kanalazunk egy palacsintába, feltekerjük, kettévágjuk, a tányérra helyezzük, mellérakjuk a lazacszeletet, megcsorgatjuk a narancsos hollandimártással, és díszítésnek melléhelyezünk egy narancskarikát.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4779
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 20.

Ajánló

Hétvégi vagy ünnepi ebéd, vacsora. Kicsit pepecselősnek tűnik, s jár némi mosogatnivalóval, de nem olyan vészes, mint ahogy az elsőre kinéz. A lényeg, hogy megéri!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár hiszitek, akár nem, ezt a receptet bizony Junior Smith javaslatára dolgoztuk ki közösen. Az alapötlet kb. 80%-ban az övé, a finomítgatás, az elkészítés az enyém. A palacsinta receptjén felbuzdulva megkérdezte tőlem, hogy lehet-e mást is reszelni a palacsintatésztába. Erre én: Miért is ne? Ő azt kérte, hogy reszeljünk bele sárgarépát. Ezek után, mint gombhoz a kabátot, javasoltam a színe miatt a spenótos tölteléket, ezt már követte a lazac vagy fogassült, hiszen a fokhagymás spenót a hal mellé passzol. Egy öntet hiányzott már csak, megkoronázandó az egészet, Jr Smith a narancsos hollandimártásra tette le a voksát, a Mártások és öntetek könyvet lapozgatva. Szerintem elég jó érzékkel...:) Megmondom őszintén, olyan üde, olyan különleges, s olyan finom lett, hogy merném javasolni egy ünnepibb étkezésre is, akár a Karácsonyi asztalra is. Ami plusz jó dolog volt az egészben, (bár kellett vele egy kicsit pepecselni), mivel a gyerkőc találta ki a recept javát, ezért természetesen el is akarta fogyasztani, s meg is ette mind. Még a spenótot is...;-)

Hozzávalók

A lazacfiléhez

A palacsintatésztához

A palacsinta sütéséhez

A töltelékéhez

A narancsos hollandimártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...