r
Nosalty Logó

Répás-spenótos palacsinta lazacfilével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répás-spenótos palacsinta lazacfilével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A lazacfiléhez

A palacsintatésztához

A palacsinta sütéséhez

A töltelékéhez

A narancsos hollandimártáshoz

Összesen 1336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A lazacfiléhez

A palacsintatésztához

A palacsinta sütéséhez

A töltelékéhez

A narancsos hollandimártáshoz

Összesen 5342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A lazacfiléhez

A palacsintatésztához

A palacsinta sütéséhez

A töltelékéhez

A narancsos hollandimártáshoz

Összesen 168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    715 micro
  • K vitamin:
    885 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    935 micro
  • β-karotin
    12458 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22513 micro
Összesen 1336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.4 g

Zsír

  • Összesen
    377.5 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    2005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8216 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1199 mg
  • Foszfor
    3771 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6654 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    2860 micro
  • K vitamin:
    3542 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1759 micro
  • Kolin:
    1689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2342 micro
  • α-karotin
    3738 micro
  • β-karotin
    49832 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    90052 micro
Összesen 5342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2843 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A lazacfiléhez

A palacsintatésztához

A palacsinta sütéséhez

A töltelékéhez

A narancsos hollandimártáshoz

Elkészítés

A lazacfiléhez

  1. A halfiléket sóval, őrölt színesborssal megszórjuk, és egy kis citromlevet facsarunk rájuk, félrerakjuk őket.
  2. Elkészítjük a palacsintatésztát: A hozzávalókat egy tálban összekeverjük szépen simára, félretesszük, hadd pihenjen, amíg a többi dolgot elkészítjük.
  3. Következik a narancsos hollandimártás: A 15 dkg vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. Vigyázzunk, kis lángon tegyük, ne égjen meg, és menet közben lehabozzuk. Amikor már a habot leszedtük, beleszórjuk a sáfrányt, elzárjuk a tüzet, és szépen kevergetjük 2 percig, hogy a sáfrány kiengedje a színét. Félrerakjuk, hogy hűljön a vaj, mert csak langyosan fogjuk tudni felhasználni.
  4. Vízgőz fölött egy tálban három tojássárgát egy robothabverővel 3-4 percig keverünk, hozzácsurgatunk egy kis narancslevet, s mikor már lazul egy kicsit, átöntjük egy kis lábasba, s gyenge tűz fölött folytatjuk a hadműveletet.
  5. Hozzáadjuk a többi narancslevet is, a fél tk porcukrot, és végül vékony sugárban hozzácsorgatjuk a felolvasztott langyos vajat. Mindezt folyamatos keverés közben tesszük. Amikor minden benne van, még 2-3 percig dolgozunk rajta, majd elzárjuk alatta a tüzet, s lefedve félretesszük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
  6. Kisütjük a palacsintatésztából a palacsintákat.
  7. Elkészítjük a tölteléket: Egy előmelegített serpenyőbe beleteszünk 5 dkg vajat. Amikor már közepesen forró, beledobjuk a megtisztított, közepesen apróra tépett spenótleveleket.
  8. Megszórjuk egy kis sóval, kb. egy tk őrölt fehérborssal, belereszeljük a 4 gerezd fokhagymát, és ráreszelünk egy kis szerecsendiót. Kevergetjük kb. 5 percig, és kész, elzárjuk a gázt, félretesszük.
  9. A halsütés következik: Egy előmelegített serpenyőbe beletesszük az 5 dkg vajat és a 3 ek olívaolajat, s amikor közepesen meleg, beletesszük a halszeleteket. Mindkét oldalukon sütjük kb. 3-4 percig, és kiszedjük.
  10. Tálalás: A spenótos töltelékből kanalazunk egy palacsintába, feltekerjük, kettévágjuk, a tányérra helyezzük, mellérakjuk a lazacszeletet, megcsorgatjuk a narancsos hollandimártással, és díszítésnek melléhelyezünk egy narancskarikát.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4777
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 20.

Ajánló

Hétvégi vagy ünnepi ebéd, vacsora. Kicsit pepecselősnek tűnik, s jár némi mosogatnivalóval, de nem olyan vészes, mint ahogy az elsőre kinéz. A lényeg, hogy megéri!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár hiszitek, akár nem, ezt a receptet bizony Junior Smith javaslatára dolgoztuk ki közösen. Az alapötlet kb. 80%-ban az övé, a finomítgatás, az elkészítés az enyém. A palacsinta receptjén felbuzdulva megkérdezte tőlem, hogy lehet-e mást is reszelni a palacsintatésztába. Erre én: Miért is ne? Ő azt kérte, hogy reszeljünk bele sárgarépát. Ezek után, mint gombhoz a kabátot, javasoltam a színe miatt a spenótos tölteléket, ezt már követte a lazac vagy fogassült, hiszen a fokhagymás spenót a hal mellé passzol. Egy öntet hiányzott már csak, megkoronázandó az egészet, Jr Smith a narancsos hollandimártásra tette le a voksát, a Mártások és öntetek könyvet lapozgatva. Szerintem elég jó érzékkel...:) Megmondom őszintén, olyan üde, olyan különleges, s olyan finom lett, hogy merném javasolni egy ünnepibb étkezésre is, akár a Karácsonyi asztalra is. Ami plusz jó dolog volt az egészben, (bár kellett vele egy kicsit pepecselni), mivel a gyerkőc találta ki a recept javát, ezért természetesen el is akarta fogyasztani, s meg is ette mind. Még a spenótot is...;-)

Hozzávalók

A lazacfiléhez

A palacsintatésztához

A palacsinta sütéséhez

A töltelékéhez

A narancsos hollandimártáshoz

Címlapról ajánljuk