r
Nosalty Logó

Fűszeres sültrépakrémes szendvics McMenemy Márktól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Fűszeres sültrépakrémes szendvics McMenemy Márktól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

sültrépakrém

szendvics

491
Kalória
19.4g
Fehérje
53.5g
Szénhidrátok
22.2g
Zsír
210.4g
Víz
15.4g
Koleszterin
8.3g
Rost
8.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

sültrépakrém

szendvics

Összesen 491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

sültrépakrém

szendvics

Összesen 3905 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

sültrépakrém

szendvics

Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1962 micro
  • β-karotin
    7922 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1597 micro
Összesen 491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    177.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9715.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    2082 mg
  • Nátrium
    4615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    1682.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6789 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    731 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1512 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    851 micro
  • α-karotin
    15696 micro
  • β-karotin
    63374 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    5150 micro
  • Lut-zea
    12779 micro
Összesen 3905 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    574 micro
  • β-karotin
    2317 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    188 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

sültrépakrém

  1. A répákat megpucoljuk, félbevágjuk, majd egy tálban összekeverjük a fokhagymával, az olajjal és a fűszerekkel. Sózzuk-borsozzuk is, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a befűszerezett répafeleket.
  2. 195 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük a répákat, majd hagyjuk pár percet pihenni őket.
  3. A sült répákat (és fokhagymákat) ezután egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a lecsepegtetett, főtt fehérbabot, a tahinit és a lime levét. Hogy még krémesebb legyen a répakrém, hozzáadunk kevés Vénusz Natúr kenőmargarint is, majd az egészet alaposan leturmixoljuk.

szendvics

  1. A bagetteket félbevágjuk és megkenjük Vénusz Natúr kenőmargarinnal, majd rákanalazzuk a fűszeres sültrépakrémet, és egyenletesen elkenjük.
  2. A krémre ráhelyezzük a salátaleveleket, a vékonyra vágott uborkát és a paradicsomszeleteket. A sültrépakrém önmagában vegánbarát, de a szendvicsbe nyugodtan tehetünk sonkát és sajtot is, ha szeretnénk. Mivel a bagett elég nagy, így 3-4 felé vágva porciózzuk.
  3. A kész szendvicsek fogyaszthatók reggelire, vacsorára, vagy akár irodai ebédként is, ha pedig elcsomagoljuk, akkor akár kirándulni is magunkkal vihetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ha gyakran készítetek szendvicset, de már unjátok a hagyományos feltéteket, akkor próbáljátok ki ezt a szuper sültrépakrémet. A répákat ehhez befűszerezve mosolygós pirosra sütöttük, majd fehér babbal együtt leturmixoltuk, így a kész szendvicskrém nemcsak finom lett, de fehérjében gazdag és laktató is. A zöldségkrémet akár mártogatósként is fogyaszthatjuk, de szendvicsbe kenve szuper reggeli vagy tízórai válhat belőle, sőt, akár kirándulni is magunkkal vihetjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!