r
Nosalty Logó

Rántott pöfeteg gomba jégsalátával és fokhagymaszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
AmadeA
Rántott pöfeteg gomba jégsalátával és fokhagymaszósszal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A salátához

A gombához

619
Kalória
22.4g
Fehérje
84.8g
Szénhidrátok
20.8g
Zsír
182.3g
Víz
197.5g
Koleszterin
5.5g
Rost
9.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A gombához

Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A gombához

Összesen 2474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A gombához

Összesen 177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2067.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    1376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    1833 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8269.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    5503 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    729.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    2678 micro
  • β-karotin
    7330 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1892 micro
Összesen 2474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    367 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. Hámozzuk meg a pöfeteget és szeleteljük kb. 1 cm vastag szeletekbe.
  2. Szórjuk meg tengeri sóval, és hagyjuk kb 15 percig állni egy tálcán.
  3. Ha gyöngyöznek a szeletek, akkor lehet panírozni: forgassuk először meg lisztben, azután felvert tojásban (amiben egy tk. őrölt fekete borsot kevertünk) és végül zsemlemorzsában. Egyenként tegyük egy fadeszkára, amíg kisütjük olajban.
  4. Süssük ki napraforgó olajban, amíg szép aranybarna színű. Hagyjuk kicsöpögni konyhapapíron.
  5. Fokhagymaszósz: 3 ek majonézt összekeverünk 200 ml főzőtejszínnel (20%). Az utolsót öntsük óvatosan, a szósz palacsintatészta sűrűségű legyen. Pucoljuk meg a foghagymagerezdeket, és fokhagymapréssel nyomjuk a majonézhez. Tegyük hozzá a fűszereket és a sót. Keverjük jól össze, és legalább egy fél órát hagyjuk állni.
  6. A jégsalátához keverjük az olívabogyót és a darabokra vágott paradicsomot és egy kis marék saláta magvak (napraforgó, szezám, tökmag), és adjunk hozzá 2 kanál fokhagymaszószt. Reszeljük a sárgarépát a salátához, és keverjük össze az egészet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 30 perc

A pöfeteg gomba csak szezonális, de ha van, akkor rántva nagyon szeretem!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!