Rántott csirke csipsz-tuninggal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csirkecombhoz
-
125g tej70 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g só0 kcal
A bundához
-
55g tojás69 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g snidling0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
25g tortilla chips124 kcal
-
75g kukoricapehely288 kcal
-
50g zabpehely190 kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csirkecombhoz
-
500g tej280 kcal
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
0g só0 kcal
A bundához
-
220g tojás277 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
15g só0 kcal
-
0 kcal
-
6g snidling2 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
100g tortilla chips497 kcal
-
300g kukoricapehely1152 kcal
-
200g zabpehely758 kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csirkecombhoz
-
13.8g tej8 kcal
-
55.1g csirkecomb61 kcal
-
0g só0 kcal
A bundához
-
6.1g tojás8 kcal
-
2.3g olívaolaj21 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g snidling0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
2.8g tortilla chips14 kcal
-
8.3g kukoricapehely32 kcal
-
5.5g zabpehely21 kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 79.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3705.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 843 mg
-
Nátrium 2313 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 227.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 891 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 605 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 872 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 886 micro
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 281.2 g
Zsír
-
Összesen 319.5 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 1687 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14820.9 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 387 mg
-
Kálcium 1035 mg
-
Vas 82 mg
-
Magnézium 652 mg
-
Foszfor 3371 mg
-
Nátrium 9253 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 644.1 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 910.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3566 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 1038 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 119 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2419 micro
-
Kolin: 1130 mg
-
Retinol - A vitamin: 3487 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 634 micro
-
β-crypt 408 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3543 micro
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Hozzávalók
A csirkecombhoz
-
0.5 l tej
-
8 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
A bundához
-
4 db tojás
-
1 dl olívaolaj
-
20 dkg finomliszt
-
2.5 teáskanál só
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 tk bors
-
1 teáskanál majoranna
-
1 teáskanál oregánó
-
1 tk chili
-
1 teáskanál rozmaring
-
10 dkg tortilla chips
-
30 dkg kukoricapehely
-
20 dkg zabpehely
Elkészítés
A csirkecombhoz
- A csirkéket késsel átszúrjuk, enyhén megsózzuk, majd ráöntjük a tejet, és 2 órára félretesszük.
- 3 mély tálban elkészítjük a bundázás kellékeit.
- Az első tálba keverjük össze a lisztet a fűszerekkel és a snidlinggel.
- A másik tálba keverjük fel habosra a tojást az olajjal és a sóval.
- A csipszet a pelyhekkel tegyük egy zacskóba, és húsklopfolóval törjük apróra (vagy tenyérrel), majd ezeket borítsuk egy 3. tálba.
- A csirkéket bundázzuk be a következő sorrendben: liszt-tojás-liszt-tojás-csipsz, majd tegyük őket a hűtőbe 30-40 percre.
- Melegítsük elő a sütőt. Egy tepsi aljába tegyünk szilikon sütőalátétet, vagy zsírpapírt.
- A csirkéket tegyük a szilikon alátétre, majd toljuk bea sütőbe középre. Süssük 60 percen keresztül, majd félidőnél fordítsuk meg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6417
- Feltöltés dátuma: 2011. március 11.
Ajánló
A képen további optikai tuning a snidlinges kukorica saláta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hallod?! Öcsém, vettem egy olyan erőgépet, ’azze’, ilyen izé, ilyen banki hogyishívjákkal, ’azze’, ilyen okosba, hogy anyám így kezeskedik. Vágod?! Hallod, naggggyon megy, egyet kamillázol, azt 100-on vagyok. Sejted, nem a vége ’azze’, mi?! Kemény… Nagyon lehet vele csapatni. Hallod?! Pályán nyomom neki, előttem valaki púposkodik, csak rákűdöm a refit, azt tolom lefelé a csírát… Ja. Van benne minden, meg rajta, kemény. Ilyen tolatówebkamerázó, meg ez a ’aszás is van benne, azé megy, ez a mondmá’… hogyishíjják. Ja!!!, Csipsztuningos….Na, ilyen csipsztuningom nekem is van, az is nagyon menő. Feltuningolja a rántott okosságokat, na mondmá, azt a tollas izét, amit anyám levesnek is tol. Na, csirke. Az. Oké, befejeztem ezt a stílust. Szóval ezzel a csipsztuninggal feldobhatsz rántott dolgokat, pl. csirke, gomba, cukkini, tök stb. Tulajdonképpen a zsemlemorzsát váltjuk ki, és a lisztet megvariáljuk, meg másként készítjük elő a húst is, de a gyártási metodika ezen kívül a szokásos, illetve az egészség kedvéért nem olajban fog sülni. Most, hogy így belegondolok tök más, mint a szokásos… A gyerekek megperdülnek tőle, mikor kiderül, hogy csipsz van a bundában. Fogunk pl. 8 db csirkecombot. A csont mellett bevágjuk, vagy leszúrjuk őket, mindet kicsit megsózzuk, és beledobjuk egy keverőtálba, öntünk rá annyi tejet, amennyi ellepi, és félretesszük 2 órára. Közben előkapunk 3 mélyebb edényt, amiben bundázni fogunk (ilyen tipmixes, csalós izébe keveredünk, de nyugi, csak a csirkét keverjük bundagyanúba). Az egyikbe beleütünk 4 tojást, 1 dl olívaolajat, 1 tk sót, és felverjük habosra. Egy másikba beleteszünk 20 dkg lisztet, 2 tk sót, 1 tk pirospaprikát és 1 tk borsot. Namost. Ha ínyenc vagy, és máménelenné az, akkor meg lehet bolondítani még pl. 1-2 tk őrölt chilipaprika vagy 1 tk majoranna, 1 tk oregánó, 1 tk rozmaring, 1 tk kakukkfű, de a variációk tárháza olyan széles, mint egy busz. A harmadik edénybe a következők kerülnek, illetve ezeket is szabadon variálhatod. Vagy 1 zacskó valamilyen csipsz, vagy 0,5 zacskó csipsz, 30 dkg kukoricapehely, 20 dkg zabpehely vagy zabkorpa. Ezeket össze kell törnöd apróra. Külön zacskóban húsklopfolóval, vagy ha Dzsekicsenes vagy, akkor a tenyereddel szétütöd. Az eredeti zacsiból vedd ki és egy másikban agyald meg, mert különben a konyha tele lesz csipszrepesszel... A csirkékről leöntöd a tejet, és mindegyiket megszórod egy csipet sóval. Egyszer megforgatod a lisztes cuccban, aztán bele a tojásba, aztán vissza a lisztes okosságba, aztán megint a tojásba, végül a csipszes morzsalékos morzsába. Jól körbepaskolod. Ezt minden combbal eljátszod. Ha kész, akkor 30 percre félreteszed. Közben a sütőt bekapcsolod 200 fokra, előmelegíted, alsó-felső sütés. Fogsz egy tepsit, az aljára vagy szilikon sütőalátétet teszel vagy sütőpapírt. Rápakolod a csirkéket, és betolod középre 60 percre, közben félidőben egyszer megforgatod. Ennyi. Csipsztuningos csirke, csinos csomagolásban. Csámcsogjátok!