r
Nosalty Logó

Rántott csirke csipsz-tuninggal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nemnagykunszt
Rántott csirke csipsz-tuninggal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A bundához

1668
Kalória
70.3g
Fehérje
161g
Szénhidrátok
79.9g
Zsír
227.6g
Víz
421.8g
Koleszterin
9.8g
Rost
12g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkecombhoz

A bundához

Összesen 1668 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkecombhoz

A bundához

Összesen 6676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkecombhoz

A bundához

Összesen 185 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3705.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    2313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    227.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 1668 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.2 g

Zsír

  • Összesen
    319.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14820.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    652 mg
  • Foszfor
    3371 mg
  • Nátrium
    9253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    910.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3566 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    1038 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2419 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3487 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    408 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3543 micro
Összesen 6676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A csirkéket késsel átszúrjuk, enyhén megsózzuk, majd ráöntjük a tejet, és 2 órára félretesszük.
  2. 3 mély tálban elkészítjük a bundázás kellékeit.
  3. Az első tálba keverjük össze a lisztet a fűszerekkel és a snidlinggel.
  4. A másik tálba keverjük fel habosra a tojást az olajjal és a sóval.
  5. A csipszet a pelyhekkel tegyük egy zacskóba, és húsklopfolóval törjük apróra (vagy tenyérrel), majd ezeket borítsuk egy 3. tálba.
  6. A csirkéket bundázzuk be a következő sorrendben: liszt-tojás-liszt-tojás-csipsz, majd tegyük őket a hűtőbe 30-40 percre.
  7. Melegítsük elő a sütőt. Egy tepsi aljába tegyünk szilikon sütőalátétet, vagy zsírpapírt.
  8. A csirkéket tegyük a szilikon alátétre, majd toljuk bea sütőbe középre. Süssük 60 percen keresztül, majd félidőnél fordítsuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hallod?! Öcsém, vettem egy olyan erőgépet, ’azze’, ilyen izé, ilyen banki hogyishívjákkal, ’azze’, ilyen okosba, hogy anyám így kezeskedik. Vágod?! Hallod, naggggyon megy, egyet kamillázol, azt 100-on vagyok. Sejted, nem a vége ’azze’, mi?! Kemény… Nagyon lehet vele csapatni. Hallod?! Pályán nyomom neki, előttem valaki púposkodik, csak rákűdöm a refit, azt tolom lefelé a csírát… Ja. Van benne minden, meg rajta, kemény. Ilyen tolatówebkamerázó, meg ez a ’aszás is van benne, azé megy, ez a mondmá’… hogyishíjják. Ja!!!, Csipsztuningos….Na, ilyen csipsztuningom nekem is van, az is nagyon menő. Feltuningolja a rántott okosságokat, na mondmá, azt a tollas izét, amit anyám levesnek is tol. Na, csirke. Az. Oké, befejeztem ezt a stílust. Szóval ezzel a csipsztuninggal feldobhatsz rántott dolgokat, pl. csirke, gomba, cukkini, tök stb. Tulajdonképpen a zsemlemorzsát váltjuk ki, és a lisztet megvariáljuk, meg másként készítjük elő a húst is, de a gyártási metodika ezen kívül a szokásos, illetve az egészség kedvéért nem olajban fog sülni. Most, hogy így belegondolok tök más, mint a szokásos…  A gyerekek megperdülnek tőle, mikor kiderül, hogy csipsz van a bundában. Fogunk pl. 8 db csirkecombot. A csont mellett bevágjuk, vagy leszúrjuk őket, mindet kicsit megsózzuk, és beledobjuk egy keverőtálba, öntünk rá annyi tejet, amennyi ellepi, és félretesszük 2 órára. Közben előkapunk 3 mélyebb edényt, amiben bundázni fogunk (ilyen tipmixes, csalós izébe keveredünk, de nyugi, csak a csirkét keverjük bundagyanúba). Az egyikbe beleütünk 4 tojást, 1 dl olívaolajat, 1 tk sót, és felverjük habosra. Egy másikba beleteszünk 20 dkg lisztet, 2 tk sót, 1 tk pirospaprikát és 1 tk borsot. Namost. Ha ínyenc vagy, és máménelenné az, akkor meg lehet bolondítani még pl. 1-2 tk őrölt chilipaprika vagy 1 tk majoranna, 1 tk oregánó, 1 tk rozmaring, 1 tk kakukkfű, de a variációk tárháza olyan széles, mint egy busz. A harmadik edénybe a következők kerülnek, illetve ezeket is szabadon variálhatod. Vagy 1 zacskó valamilyen csipsz, vagy 0,5 zacskó csipsz, 30 dkg kukoricapehely, 20 dkg zabpehely vagy zabkorpa. Ezeket össze kell törnöd apróra. Külön zacskóban húsklopfolóval, vagy ha Dzsekicsenes vagy, akkor a tenyereddel szétütöd. Az eredeti zacsiból vedd ki és egy másikban agyald meg, mert különben a konyha tele lesz csipszrepesszel... A csirkékről leöntöd a tejet, és mindegyiket megszórod egy csipet sóval. Egyszer megforgatod a lisztes cuccban, aztán bele a tojásba, aztán vissza a lisztes okosságba, aztán megint a tojásba, végül a csipszes morzsalékos morzsába. Jól körbepaskolod. Ezt minden combbal eljátszod. Ha kész, akkor 30 percre félreteszed. Közben a sütőt bekapcsolod 200 fokra, előmelegíted, alsó-felső sütés. Fogsz egy tepsit, az aljára vagy szilikon sütőalátétet teszel vagy sütőpapírt. Rápakolod a csirkéket, és betolod középre 60 percre, közben félidőben egyszer megforgatod. Ennyi. Csipsztuningos csirke, csinos csomagolásban. Csámcsogjátok!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!