Rántott borjúláb majonézes burgonyasalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
z1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
A borjúlábhoz
-
250g borjúhús293 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A burgonyasalátához
-
625g burgonya361 kcal
-
135g lilahagyma49 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
35 kcal
A majonézhez
-
15g tojássárgája48 kcal
-
149g napraforgó olaj1315 kcal
-
25g mustár15 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
3g fehérbor2 kcal
Összesen
3374
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
A borjúlábhoz
-
1000g borjúhús1170 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
400g zsemlemorzsa1580 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A burgonyasalátához
-
2500g burgonya1444 kcal
-
540g lilahagyma197 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A majonézhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
595g napraforgó olaj5260 kcal
-
100g mustár60 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
Összesen
13502
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
A borjúlábhoz
-
15g borjúhús18 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
6g zsemlemorzsa24 kcal
-
5.1g citrom1 kcal
-
2.5g napraforgó olaj23 kcal
A burgonyasalátához
-
37.5g burgonya22 kcal
-
8.1g lilahagyma3 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A majonézhez
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
8.9g napraforgó olaj79 kcal
-
1.5g mustár1 kcal
-
0g porcukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g tejföl6 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.1g fehérbor0 kcal
Összesen
204
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.2 g
Zsír
-
Összesen 228.8 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 567 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3480 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1341 mg
-
Nátrium 1295 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 869.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 82 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 596 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 506 micro
Összesen
3374
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 384.8 g
Zsír
-
Összesen 915.3 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 402 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 306 g
-
Koleszterin 2269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13919.9 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 439 mg
-
Kálcium 1717 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 1107 mg
-
Foszfor 5364 mg
-
Nátrium 5178 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 956.9 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 3478.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 793 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 330 mg
-
C vitamin: 521 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 146 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1271 micro
-
Kolin: 2385 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2022 micro
Összesen
13502
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
A borjúlábhoz
-
7 db babérlevél
-
15 szem fekete bors
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 db tojás
-
30 dkg finomliszt
-
40 dkg zsemlemorzsa
A burgonyasalátához
-
6 közepes fej lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
A majonézhez
-
3 db tojássárgája
-
7 dl napraforgó olaj
-
10 dkg mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl tejföl
Elkészítés
A borjúlábhoz
- A borjúlábakat, ha szőrösek, lángon megpörzsöljük, majd egy tiszta drótdörzsivel megsikáljuk. (Gyakorlatilag ez az általam tapasztalt legjobb módszer.)
- Utána a hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal feltesszük abálni. Ez kb. 6-7-8 óra.
- Addig abáljuk, amíg a nagy csont (+ a kicsik) könnyedén ki nem szedhető belőle.
- A lábakat óvatosan szerelgessük, csontozzuk, hogy megtartsa a formáját, és szép maradjon.
- Aztán a kihűtés után egyben, vagy mint itt, kettőbe vágva - a könnyebb kezelhetőség miatt - panírozzuk, kirántjuk, tálaljuk, befaljuk.
- Majonézes burgonyasaláta: A burgonyákat héjában megfőzzük, tisztítjuk, szeleteljük, majd az ecettel, cukorral, sóval, borssal és a szeletelt lilahagymával, olajjal egy parádés, ecetes burgonyasalátát készítünk. Letakarjuk, 1 napig a hűtőben érleljük.
- Másnap a hűtőből kivesszük, a levét róla leöntjük, és a közben elkészített majonézzel összedolgozzuk. Még egy napig a hűtőben érleljük.
- A lábat, lábdarabokat majonézes burgonyával, negyed citromokkal, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 23347
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.
Ajánló
Pálinka, szárazbor, bilagit mindenképpen ajánlott. ...több is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
z1
42 recept
Ezt ma, Magyarországon, jó minőségben, csak a METRO áruházakban lehet beszerezni. Párosával árulják. Egy csomag kb. 3,5-4 kg. Az adag 1/1-ben halálos.