Rakott zöldbab Katharosz konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
150g zöldbab41 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
12 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1124
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
600g zöldbab164 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
49 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
600g tejföl1188 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
400g víz0 kcal
Összesen
4490
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
14.3g darált sertéshús26 kcal
-
17.2g zöldbab5 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8.6g paradicsom2 kcal
-
1 kcal
-
5.7g rizs21 kcal
-
17.2g tejföl34 kcal
-
5.7g főzőtejszín8 kcal
-
5.7g mozzarella17 kcal
-
1.4g parmezán sajt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
11.5g víz0 kcal
Összesen
130
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 71.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2298.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 696 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 836 mg
-
Nátrium 578 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 639.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 176 micro
-
β-karotin 1688 micro
-
β-crypt 233 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 969 micro
Összesen
1124
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 213.7 g
Zsír
-
Összesen 284.6 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 931 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9195.5 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 2784 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 496 mg
-
Foszfor 3346 mg
-
Nátrium 2312 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.2 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 2559.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2031 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 367 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 279 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 857 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 1390 micro
-
α-karotin 705 micro
-
β-karotin 6754 micro
-
β-crypt 930 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 3875 micro
Összesen
4490
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 221 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg darált sertéshús
-
60 dkg zöldbab
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db paradicsom
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
6 dl tejföl
-
2 dl főzőtejszín
-
5 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
4 ek napraforgó olaj
-
4 dl víz
Elkészítés
- A megpucolt, szálas babot sós forrásban lévő vízbe rakjuk, és majdnem teljesen puhára főzzük, ezután kiszedjük egy hideg vízzel teli tálba hűlni. A rizst az utasításnak megfelelően megfőzzük és lecsepegtetjük.
- A felhevített olajon a kétféle finomra vágott hagymát egy csipet sóval megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, kevergetve megpirítjuk rajta, közben megszórjuk a fűszerekkel, jól elkeverjük benne. Ezután tesszük bele a hámozott és kisebb kockára vágott paradicsomot és a felkockázott kaliforniai paprikát, majd együtt tovább rotyogtatjuk, ha szükséges, tovább ízesítjük, és készre főzzük.
- A tejfölt elkeverjük a tejszínnel.
- Összeállítás: egy hőálló tepsi formájú tál aljába teszünk egy réteg darált húsos ragut, erre egy rész zöldbab és egy sor rizs kerül, majd bőven megkenjük a tejszínes tejföllel, és így folytatjuk a rétegezést, amíg van alapanyagunk.
- Végül a maradék tejfölt eloszlatjuk a tetején, megszórjuk a kétféle reszelt sajttal. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, amíg a sajt is szépen megpirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6433
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon szeretem a rakott ételeket, előre összeállíthatóak, és máris mehet a sütőbe. Forrás: ízesélet