r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Katharosz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Rakott zöldbab Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2298.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 1124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    213.7 g

Zsír

  • Összesen
    284.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9195.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    2784 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    2312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2559.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    367 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    857 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1390 micro
  • α-karotin
    705 micro
  • β-karotin
    6754 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3875 micro
Összesen 4490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    221 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt, szálas babot sós forrásban lévő vízbe rakjuk, és majdnem teljesen puhára főzzük, ezután kiszedjük egy hideg vízzel teli tálba hűlni. A rizst az utasításnak megfelelően megfőzzük és lecsepegtetjük.
  2. A felhevített olajon a kétféle finomra vágott hagymát egy csipet sóval megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, kevergetve megpirítjuk rajta, közben megszórjuk a fűszerekkel, jól elkeverjük benne. Ezután tesszük bele a hámozott és kisebb kockára vágott paradicsomot és a felkockázott kaliforniai paprikát, majd együtt tovább rotyogtatjuk, ha szükséges, tovább ízesítjük, és készre főzzük.
  3. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel.
  4. Összeállítás: egy hőálló tepsi formájú tál aljába teszünk egy réteg darált húsos ragut, erre egy rész zöldbab és egy sor rizs kerül, majd bőven megkenjük a tejszínes tejföllel, és így folytatjuk a rétegezést, amíg van alapanyagunk.
  5. Végül a maradék tejfölt eloszlatjuk a tetején, megszórjuk a kétféle reszelt sajttal. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, amíg a sajt is szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6436
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldbab Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon szeretem a rakott ételeket, előre összeállíthatóak, és máris mehet a sütőbe. Forrás: ízesélet

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...