Rakott tészta darált hússal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
125g tészta464 kcal
-
21 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
35 kcal
-
25g sajt88 kcal
A besamel mártáshoz
-
113g tej63 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
986
kcal
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g sajt352 kcal
A besamel mártáshoz
-
450g tej252 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3943
kcal
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
27.5g darált sertéshús50 kcal
-
27.5g tészta102 kcal
-
5.5g sűrített paradicsom5 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
5.5g sajt19 kcal
A besamel mártáshoz
-
24.7g tej14 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
217
kcal
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1527 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 149 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
986
kcal
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 212.7 g
Zsír
-
Összesen 137.5 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 498 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6108 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 446 mg
-
Kálcium 1404 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 448 mg
-
Foszfor 2539 mg
-
Nátrium 1221 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 443.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 595.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1239 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 526 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 975 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
3943
kcal
- 15% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1580 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g darált sertéshús
-
500 g tészta
-
100 g sűrített paradicsom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dkg sajt
A besamel mártáshoz
-
4.5 dl tej
-
2 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A megtisztott hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük. (Én szoktam hozzá kevés vizet tenni, mert úgy szaftosabb lesz.)
- Beletesszük a húst, fűszerezzük, kicsit megpirítjuk. Aztán rátesszük a sűrített paradicsomot.
- A tésztát megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük.
- Ha megvan a tészta és a hús, akkor a tésztát és a szószt összekeverjük, egy jénaiba tesszük.
- Tetejére besamelt készítünk: Felforrósítjuk a tejet, aztán kicsit hűlni hagyjuk. Vajon megpirítjuk a lisztet, lassan, keverés mellett felöntjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük. (Tejfölt is tehetünk bele.)
- Végül, de nem utolsó sorban reszelt sajtot teszünk rá. Összesütjük sütőben, amíg meg nem pirul kicsit a sajt, és tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 860
- Tegnapi nézettség: 46
- 7 napos nézettség: 487
- Össznézettség: 378848
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.
Ajánló
Sütni csak a sajt olvadásáig szoktam, és hogy megpiruljon. Ketté lehet osztani a tésztát, közé is lehet sajtot tenni. (Én is szoktam úgy csinálni.) Figyelni kell az olaj használatra, mert túl olajos lehet, ha a tésztához és a húshoz is teszünk olajat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Igazából ezt két receptből állítottam össze. Jól sikerült, ízlett mindenkinek. Nem nehéz elkészíteni sem. Én csak ajánlani tudom! :)