r
Nosalty Logó

Rakott tészta darált hússal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott tészta darált hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A besamel mártáshoz

Összesen 986 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A besamel mártáshoz

Összesen 3943 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A besamel mártáshoz

Összesen 217 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1527 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 986 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6108 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    1404 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    975 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 3943 kcal
  • 15% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1580 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A besamel mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A megtisztott hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük. (Én szoktam hozzá kevés vizet tenni, mert úgy szaftosabb lesz.)
  2. Beletesszük a húst, fűszerezzük, kicsit megpirítjuk. Aztán rátesszük a sűrített paradicsomot.
  3. A tésztát megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük.
  4. Ha megvan a tészta és a hús, akkor a tésztát és a szószt összekeverjük, egy jénaiba tesszük.
  5. Tetejére besamelt készítünk: Felforrósítjuk a tejet, aztán kicsit hűlni hagyjuk. Vajon megpirítjuk a lisztet, lassan, keverés mellett felöntjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük. (Tejfölt is tehetünk bele.)
  6. Végül, de nem utolsó sorban reszelt sajtot teszünk rá. Összesütjük sütőben, amíg meg nem pirul kicsit a sajt, és tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 860
  • Tegnapi nézettség: 46
  • 7 napos nézettség: 487
  • Össznézettség: 378848
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.

Ajánló

Sütni csak a sajt olvadásáig szoktam, és hogy megpiruljon. Ketté lehet osztani a tésztát, közé is lehet sajtot tenni. (Én is szoktam úgy csinálni.)  Figyelni kell az olaj használatra, mert túl olajos lehet, ha a tésztához és a húshoz is teszünk olajat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából ezt két receptből állítottam össze. Jól sikerült, ízlett mindenkinek. Nem nehéz elkészíteni sem. Én csak ajánlani tudom! :)

Hozzávalók

A tésztához

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...