Rakott sütőtök
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Sütőtökös ragu
-
27 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
63g kanadai sütőtök24 kcal
-
28g alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g spenót2 kcal
Besamel
-
27 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15 kcal
-
19g sajt66 kcal
Összeállítás
-
19g sajt66 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2 kcal
-
27 kcal
Összesen
497
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Sütőtökös ragu
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
26 kcal
-
500g kanadai sütőtök189 kcal
-
220g alaplé15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g spenót13 kcal
Besamel
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összeállítás
-
150g sajt528 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
60g újhagyma zöldje16 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
3959
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Sütőtökös ragu
-
9 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g sűrített paradicsom1 kcal
-
21.6g kanadai sütőtök8 kcal
-
9.5g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.5g spenót1 kcal
Besamel
-
9 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
17.3g tej10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
-
6.5g sajt23 kcal
Összeállítás
-
6.5g sajt23 kcal
-
17.3g rizs62 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.6g újhagyma zöldje1 kcal
-
9 kcal
Összesen
172
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1082.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 104.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 457 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 439 micro
-
β-karotin 2853 micro
-
β-crypt 1822 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 945 micro
Összesen
497
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 134.6 g
Zsír
-
Összesen 175.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 389 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8661 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 3127 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 1978 mg
-
Nátrium 2961 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 839.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3656 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 393 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1268 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 999 micro
-
α-karotin 3512 micro
-
β-karotin 22827 micro
-
β-crypt 14578 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 7556 micro
Összesen
3959
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 986 micro
-
β-crypt 630 micro
-
Likopin 398 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
172
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Sütőtökös ragu
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
2 ek sűrített paradicsom
-
500 g kanadai sütőtök
-
220 ml alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
80 g spenót
Besamel
-
3 ek finomliszt
-
400 ml tej
-
1 csipet só
-
1 csipet szerecsendió
-
30 g parmezán sajt
Összeállítás
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 közepes db újhagyma zöldje
Elkészítés
Sütőtökös ragu
- 3 evőkanál Vénusz PLUSZ fűszerolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszerpaprikát, majd pár percig pirítjuk.
- Beletesszük a kockára vágott sütőtököt, jól átforgatjuk a hagymás alappal, majd felöntjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, és kb. 10 percig pároljuk. Végül hozzáforgatjuk a friss spenótot, levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
Besamel
- A besamelhez 3 evőkanál Vénusz PLUSZ fűszerolajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
- A sajtokat a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük, hagyjuk összeolvadni, majd hagyjuk kicsit hűlni, és csak azután használjuk fel.
Összeállítás
- Egy közepes jénaiban vagy sütőtálban összeállítjuk az ételt. A rétegezés sorrendje: párolt rizs, ragu, besamel.
- A rétegezést sajtos besamellel zárjuk, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, ha nem egyenletesen süt a sütőnk, fordítsunk rajta egyet félidőben.
- Miután elkészült, hagyjuk hűlni egy jó fél órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik, és nem lehet szépen kitálalni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 5439
- Feltöltés dátuma: 2023. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
78 recept
A rakottas ételek szuper finom, könnyen elkészíthető és igazán laktató egytálételek, emellett pedig változatosan variálhatók. Ez a recept egy abszolút komfortkaja, amivel nem kell órákat tölteni a konyhában, több napig is fogyasztható, és dobozba csomagolva munkába vagy suliba is magunkkal vihető. Mi most egy sütőtökös-besameles verziót hoztunk egy kis spenóttal és sajttal felturbózva, ami még jobban növeli az élvezeti értékét.