r
Nosalty Logó

Rakott sütőtök

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Rakott sütőtök
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sütőtökös ragu

Besamel

Összeállítás

497
Kalória
16.8g
Fehérje
55.8g
Szénhidrátok
22g
Zsír
104.9g
Víz
48.7g
Koleszterin
3.4g
Rost
5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sütőtökös ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sütőtökös ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 3959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sütőtökös ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    2853 micro
  • β-crypt
    1822 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    175.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8661 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    3127 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    839.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3656 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1268 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    3512 micro
  • β-karotin
    22827 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    7556 micro
Összesen 3959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    630 micro
  • Likopin
    398 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

Sütőtökös ragu

  1. 3 evőkanál Vénusz PLUSZ fűszerolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszerpaprikát, majd pár percig pirítjuk.
  2. Beletesszük a kockára vágott sütőtököt, jól átforgatjuk a hagymás alappal, majd felöntjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, és kb. 10 percig pároljuk. Végül hozzáforgatjuk a friss spenótot, levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.

Besamel

  1. A besamelhez 3 evőkanál Vénusz PLUSZ fűszerolajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. A sajtokat a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük, hagyjuk összeolvadni, majd hagyjuk kicsit hűlni, és csak azután használjuk fel.

Összeállítás

  1. Egy közepes jénaiban vagy sütőtálban összeállítjuk az ételt. A rétegezés sorrendje: párolt rizs, ragu, besamel.
  2. A rétegezést sajtos besamellel zárjuk, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  3. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, ha nem egyenletesen süt a sütőnk, fordítsunk rajta egyet félidőben.
  4. Miután elkészült, hagyjuk hűlni egy jó fél órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik, és nem lehet szépen kitálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A rakottas ételek szuper finom, könnyen elkészíthető és igazán laktató egytálételek, emellett pedig változatosan variálhatók. Ez a recept egy abszolút komfortkaja, amivel nem kell órákat tölteni a konyhában, több napig is fogyasztható, és dobozba csomagolva munkába vagy suliba is magunkkal vihető. Mi most egy sütőtökös-besameles verziót hoztunk egy kis spenóttal és sajttal felturbózva, ami még jobban növeli az élvezeti értékét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!