Rakott karfiol darált hússal és rizzsel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
117g karfiol12 kcal
-
83g darált marhahús118 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
125g víz0 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
13g zeller5 kcal
-
33g paradicsomlé6 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
Összesen
515
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
750g víz0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12g só0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
150g cheddar sajt605 kcal
Összesen
3079
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
22.8g karfiol2 kcal
-
16.3g darált marhahús23 kcal
-
9.8g rizs35 kcal
-
24.4g víz0 kcal
-
1g sertészsír9 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.6g sárgarépa1 kcal
-
2.6g zeller1 kcal
-
6.5g paradicsomlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
4.9g cheddar sajt20 kcal
Összesen
102
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1791 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 1039 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 329.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 1474 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3012 micro
-
Lut-zea 469 micro
Összesen
515
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 174.8 g
Zsír
-
Összesen 128.3 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10746 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 1423 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 2387 mg
-
Nátrium 6233 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1976.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1356 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 363 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 838 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1097 micro
-
Kolin: 645 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8843 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18075 micro
-
Lut-zea 2816 micro
Összesen
3079
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 589 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db karfiol
-
1.5 bögre rizs
-
7.5 dl víz
-
2 ek sertészsír
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
0.5 kis db zeller
-
200 ml paradicsomlé
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál bors
-
1 csokor petrezselyem
-
2 teáskanál só
-
2 szál rozmaring
-
2 ek olívaolaj
-
150 g cheddar sajt
Elkészítés
- A két darab közepes vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a sertészsírban dinszteljük, ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, és pároljuk.
- Miután üveges lett a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, és jól megdinszteljük.
- Fűszerezzük borssal, fűszerpaprikával, rozmaringgal, és ezután felöntjük vízzel, épp annyira, hogy a húst ellepje.
- Közben a karfiolt rózsákra szedjük, és a sózott vízben majdnem puhára főzzük.
- A sárgarépát és a zellert apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, és készre főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, megszórjuk petrezselyemmel, és még 5 percet főzzük.
- Ezután következik a rizs, amit sós vízben főzünk (1,5 bögre rizshez megy 3 bögre víz), amit 20 percig főzünk.
- Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, majd kezdjük a rétegeket készíteni. Egy réteg rizs, utána a darált hús, és rá a karfiol, majd így tovább.
- A legfelső réteg karfiolt jól megszórjuk sajttal, és a sütőben 200 fokon 20 percen át aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 270
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 149
- Össznézettség: 130669
- Feltöltés dátuma: 2017. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon finom és könnyű elkészítésű recept, ideális egy esti családi vacsorához.