r
Nosalty Logó

Rakott karalábé és karalábélevél gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Rakott karalábé és karalábélevél gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

A rakott karalábé

Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

A rakott karalábé

Összesen 3183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

A rakott karalábé

Összesen 106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2661.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    936 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    7054 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9200 micro
Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    160.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7984.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    2080 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    4051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1577.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2305 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    520 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2808 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1222 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    21163 micro
  • β-crypt
    826 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27601 micro
Összesen 3183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Töltelék

A rakott karalábé

Elkészítés

Töltelék

  1. Elkészítjük a tölteléket: A rizst félig megfőzzük.
  2. A hagymákat, chili és paradicsompaprikát, s a gombát aprítjuk. Olajon a hagymákat dinszteljük, a darált húst megpörköljük, hozzáadjuk a gombát is, fűszerezzük.
  3. Beletesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk a rizst, az aprított petrezselymet, ráütjük a tojást, jól összekeverjük.

A rakott karalábé

  1. A karalábét megpucoljuk, aprítjuk, a leveleket, szárakat jól megmossuk, aprítjuk. (Aki akarja, előfőzheti.)
  2. A császárszalonnát, sonkát kevés olívaolajon megsütjük. A kolbász héját leszedjük, szeleteljük.
  3. Egy nagy serpenyőbe öntünk kevés olívaolajat, valamint a szalonna és sonka zsírját. Belerakunk a levelekből, majd a töltelékből, a karalábé kockákból, s a szalonnából, sonkából, fűszerezzük. Jön újabb réteg levél és töltelék, valamint az egyebek, a kolbász, s a fűszerek.
  4. A végén öntünk rá tejet, főző tejszínt, s fehér bort, rákanalazzuk a tejfölt, szórunk rá piros paprikát, letakarjuk alufóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen.
  5. Amikor 30-40 perc után megsült, levesszük a fóliát, s rászórjuk a közben lereszelt füstölt sajtot. Átkapcsolunk grill fokozatra, s minimum 10 percig tovább sütjük.
  6. Tálaláskor vágunk egy kockát, a tányérra helyezzük, locsolunk rá chili szószt, s rakunk rá egy koriander levelet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1620
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A karalábénak szép, nagy, egészséges levelei voltak. A vevők többsége, ezt eldobta, nem volt szívem otthagyni, hasznosítottam.

Hozzávalók

Töltelék

A rakott karalábé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...