Rácsos-habos almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
goedeburg
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
Az alma réteghez
-
500g alma234 kcal
-
13g dió85 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A habos réteghez
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A tészta kenéséhez
-
10g tojássárgája32 kcal
Összesen
1792
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Az alma réteghez
-
2000g alma936 kcal
-
52g dió340 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A habos réteghez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A tészta kenéséhez
-
40g tojássárgája129 kcal
Összesen
7168
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
6.3g margarin45 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
2.5g joghurt2 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
Az alma réteghez
-
50.3g alma24 kcal
-
1.3g dió9 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A habos réteghez
-
1.1g vaníliás pudingpor4 kcal
-
10.1g tej6 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
2g tojásfehérje1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A tészta kenéséhez
-
1g tojássárgája3 kcal
Összesen
181
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 69 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1312.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.3 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 475.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 609 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 563 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 514 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 385 micro
Összesen
1792
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 110.1 g
Zsír
-
Összesen 275.9 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 807 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5248.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 1413 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 2019 mg
-
Nátrium 1197 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1089.4 g
-
Cukor 582 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 1902.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2436 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 277 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 796 mg
-
Retinol - A vitamin: 2250 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2057 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1541 micro
Összesen
7168
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
12 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 kk citromlé
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
2 ek zsemlemorzsa
Az alma réteghez
-
20 dkg cukor
A habos réteghez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
5 ek cukor
A tészta kenéséhez
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk.
- Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha megkeverve pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
- A citromhéjjalmegfőzött pudingba kihűlés után beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
- Az egyik tésztalapot kikent tepsibe tesszük, zsemlemorzsával szórjuk.
- Elterítjük az almás, majd a habos-vaníliás réteget. Ezután a második tésztalapot késsel csíkokra vágva, rácsosra mintázzuk a süti tetejét.
- A rácsokat tojássárgájával kenjük meg.
- 40 percig sütjük, porcukorral szórjuk, kihűlés után szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28*37*5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 706
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 154417
- Feltöltés dátuma: 2011. június 13.
Ajánló
Az almás réteg mazsolával gazdagítható, aki szereti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
goedeburg
18 recept
Vendégségbe készítettem ezt a továbbfejlesztett változatot, elkápráztatás szándékával.