r
Nosalty Logó

Rácsos-habos almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
goedeburg
Rácsos-habos almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az alma réteghez

A habos réteghez

A tészta kenéséhez

Összesen 1792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az alma réteghez

A habos réteghez

A tészta kenéséhez

Összesen 7168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az alma réteghez

A habos réteghez

A tészta kenéséhez

Összesen 181 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5248.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1413 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1089.4 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1902.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2436 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2250 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2057 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 7168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az alma réteghez

A habos réteghez

A tészta kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk.
  3. Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha megkeverve pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
  4. A citromhéjjalmegfőzött pudingba kihűlés után beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
  5. Az egyik tésztalapot kikent tepsibe tesszük, zsemlemorzsával szórjuk.
  6. Elterítjük az almás, majd a habos-vaníliás réteget. Ezután a második tésztalapot késsel csíkokra vágva, rácsosra mintázzuk a süti tetejét.
  7. A rácsokat tojássárgájával kenjük meg.
  8. 40 percig sütjük, porcukorral szórjuk, kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28*37*5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 706
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 154211
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Ajánló

Az almás réteg mazsolával gazdagítható, aki szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rácsos-habos almás pite
goedeburg 18 recept

Vendégségbe készítettem ezt a továbbfejlesztett változatot, elkápráztatás szándékával.

Hozzávalók

A tésztához

Az alma réteghez

A habos réteghez

A tészta kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...