r
Nosalty Logó

Pizzás-sajtos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikcsu konyhája
Pizzás-sajtos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 907 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 4531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 217 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    1216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 907 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.2 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12753.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    3217 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2674 mg
  • Nátrium
    6079 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.3 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1717 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4623 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 4531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6862 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet langyosítsuk meg, tegyük bele a cukrot és az élesztőt. A lisztet mérjük ki egy tálba, tegyük hozzá a tojást, sót, olajat, és a felfutottat élesztős tejet.
  2. Dolgozzuk ki jó alaposan a tésztát, míg le nem válik a kezünkről (segítségnek adhatunk hozzá még olajat).
  3. Tegyük át egy kelesztő tálba, és tegyük meleg helyre. Várjuk meg míg kétszeresére nem dagad. Amíg a tészta kel, megcsinálhatjuk a szószt.

Töltelék

  1. Szeljük apróra a fej hagymát, és pirítsuk meg. Öntsük fel a paradicsomszósszal, majd adjuk hozzá a fűszereket.
  2. Sonkát kockázzuk apróra, és azt is dobjuk bele. Várjunk meg míg ki nem hűl, és utána adjuk hozzá a 2 csomag reszelt sajtot. Fontos azután hozzáadni mikor már kihűlt, mert a sajt teljesen elolvadna benne, és nem tudnánk vele dolgozni.

Összeállítás

  1. Mikor már megkelt a tésztánk tegyük deszkára, és nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, de ügyeljünk arra, hogy egy téglalapot kapjunk a tekerés szempontjából.
  2. Öntsük rá a tölteléket, és oszlassuk el rajta. Szép óvatosan tekerjük fel, és vágjunk belőle tetszőleges vastagságú csigákat.
  3. Tegyük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük meg 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2778
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 13.

Ajánló

Aki még sajtosabban szereti, az a tetejére is rakhat sajtot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikcsu konyhája 8 recept

Nagyon finom és egyszerű, hamar el lehet készíteni.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...