Pizzás csigák N. Olga konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
188g finomliszt683 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
26g disznózsír237 kcal
-
113g tej63 kcal
-
8g élesztő8 kcal
A töltelékhez
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
38g császárszalonna147 kcal
A tetejére
-
25g sajt88 kcal
Összesen
1432
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
750g finomliszt2730 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
12g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
105g disznózsír947 kcal
-
450g tej252 kcal
-
30g élesztő32 kcal
A töltelékhez
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
150g császárszalonna590 kcal
A tetejére
-
100g sajt352 kcal
Összesen
5728
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
35g finomliszt128 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
4.9g disznózsír44 kcal
-
21g tej12 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
A töltelékhez
-
18.7g konzerv paradicsom3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g füstölt szalonna15 kcal
-
28 kcal
A tetejére
-
4.7g sajt16 kcal
Összesen
268
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 69.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2644.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 1659 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 160.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
1432
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.1 g
Zsír
-
Összesen 276.3 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 801 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10579.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 1510 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1801 mg
-
Nátrium 6634 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 635 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 641.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 239 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 542 micro
-
Kolin: 585 mg
-
Retinol - A vitamin: 479 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1135 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 933 micro
Összesen
5728
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 513 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
75 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
3 kk só
-
4 teáskanál cukor
-
10.5 dkg disznózsír
-
4.5 dl tej
-
3 dkg élesztő
A töltelékhez
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból tésztát dagasztunk, 1 óra hosszat kelesztjük.
- Közben elkészítjük a paradicsomszószt: turmixgépbe öntjük a paradicsomkonzervet, fűszerezzük, beleöntjük az olivaolajat és turmixoljuk.
- A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a paradicsomszószt, rászórjuk a szalonnafélét, sajtot reszelünk rá, nem kell nagyon vastagon.
- Eztán feltekerjük a tésztát, 2-3 centis darabokra vágjuk (ezt jó éles késsel, és jó gyorsan kell csinálni, mert a töltelék szökik ha nyomjuk erővel a tésztát).
- A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Hagyjuk a tepsiben 15 percet kelni, megszórjuk a tetejüket kevés reszelt füstölt sajttal (bármilyen sajt jó).
- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3557
- Feltöltés dátuma: 2012. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Németi Olga
105 recept
Fincsi vacsira, vagy reggelire, de egy tartalmas leves után is remek második fogás. A maradék pedig vihető tízóraira.