r
Nosalty Logó

Pizzás csiga Helly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helly77
Pizzás csiga Helly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4322 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 242 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    2262 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 1081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7714.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1697 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    3785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    1745 micro
Összesen 4322 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    507 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kanál cukorral és egy kis vaníliás cukorral a 1,5 dl tejben.
  2. A fél kg liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, majd az olajat, 1 tojást és kb 1 kiskanál sót. Majd megdagasztjuk. Ha szükséges, tejet adhatunk még hozzá.
  3. Ha kész kettőbe vesszük, és kinyújtjuk.
  4. A löncshúst, az egész pizzakrémet, kb 5 ek ketchup-ot bazsalikommal, oregánóval összekeverjük. Tehetünk hozzá egy kis konzerv kukoricát is (én mindig teszek bele, sokkal finomabb lesz tőle a krém).
  5. Bekapcsoljuk a sütőt. 190 fok, alsó-felső sütés. Majd a krémet rákenjük a tésztára, feltekerjünk, felvágjuk, és a tepsibe tesszük. Reszelt sajtot teszünk a csigák tetejére, és betesszük a sütőbe. Kb. 20-30 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10208
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzás csiga Helly konyhájából
helly77 42 recept

A család kedvence! Nincs hét, hogy egyszer ne csinálnám meg! Puha a tésztája, tejfölös fokhagymaszósszal mennyei!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...