Löncshús
Leírás
A löncshús egy vagdalthús fajta, amelyet hazánkban hagyományosan a gyengébb minőségű húsételek közé sorolnak, ugyanis sajnos korábban számos esetben csak a húsfeldolgozás során keletkezett maradékok, illetve a semmilyen más formában fel nem dolgozható részek kerültek bele. A löncshús műbélbe töltve vagy konzervként is megtalálható a boltok polcain. Főbb összetevői: ivóvíz, szeparált baromfihúspép, gyártási szalonna, sertésszív, búzaliszt, sertéshús, sertéstüdő, sertésfejhús, sertésbőrke, részlegesen zsírtalanított zsírszövet, zsemlemorzsa, konyhasó, fűszerek, szójafehérje koncentrátum, stabilizátor, antioxidáns, illetve burgonyakeményítő, de természetesen az összetétel gyártónkként változhat. Elkészíthetjük a löncshúst otthon is, sovány sertéshús, marhahús, szalonna, valamint só és különböző fűszerek felhasználásával. A löncshúst ehetjük magában, kenyérrel, mustárral, azonban felhasználhatjuk szendvicskrémek, ritkábban húsételek alapanyagaként.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen, hűtőben.
100g Löncshús
fehérjetartalom
10 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
9 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
10 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok