r
Nosalty Logó

Végszükség lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Topesz
Végszükség lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2901 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2326.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1410 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 725 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9307.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    6211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    738 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    5639 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 2901 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    3833 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bolognai alapport felöntjük a paradicsompürével. (Külön kapható lasagne alappor is, most nekem ez volt itthon, így ezt használtam, de ugyanúgy bevált.) Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatunk rajta, (én személy szerint kb. 1 dl vízzel öntöttem még fel).
  2. A hagymát kevés olajon átfuttatjuk, majd ráborítjuk a löncshúst, összetörjük kicsit, és hozzáadjuk a fokhagymát (én fokhagymaprést használok). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben vigyázzunk, mivel a löncshúsban nincs annyi zsiradék, mint a rendes húsban, így könnyen leragadhat. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal, beletesszük a feldarabolt paprikákat, és összerottyantjuk. Ízlés szerint plusz oregánót vagy bazsalikomot tehetünk még hozzá, illetve a csipetnyi cukor elengedhetetlen. Pár perc elég neki, majd lehúzzuk a tűzről.
  3. Ezt követően elkészítjük a besamelt a hagyományos módon: Vajat megolvasztjuk, rá a liszt, megpirítjuk, csomómentesen elkeverjük a tejjel és sóval, szerecsendióval ízesítjük.
  4. Végül kivajazott jénaiba rétegezzük. Tetejére sajtot szórunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2627
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végszükség lasagne
Topesz 2 recept

Tipikus eset, amikor mindent beszerzel az elkészíteni kívánt ételhez, csak a főhozzávalóval kapcsolatban csúszik be egy kis baki... A hagyma dinsztelése után sikerült szembesülnöm azzal, hogy a kiolvasztott darált húsnak nem kis ideje járt le a szavideje. :D Agyvíz fel, hagyma gázról le, Micimackó módjára "gondol, gondol, gondol". Legyen a megoldás löncshús (előszeretettel csinálok belőle melegszendvicskrémet, így mindig kéznél van :) ). Végeredmény: Sokkal krémesebb, és a párom, valamint az én véleményem szerint, finomabb lasagne az eredeti darált húsosnál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...