Végszükség lasagne
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Topesz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
25g lasagne tészta93 kcal
-
100g löncshús236 kcal
-
51 kcal
-
11g bolognai alap33 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
3 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
38g sajt132 kcal
Összesen
725
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
100g lasagne tészta371 kcal
-
400g löncshús944 kcal
-
250g sűrített paradicsom205 kcal
-
43g bolognai alap132 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
12 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
2901
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
5.3g lasagne tészta20 kcal
-
21.3g löncshús50 kcal
-
13.3g sűrített paradicsom11 kcal
-
2.3g bolognai alap7 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
21.3g tej12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.8g kápia paprika3 kcal
-
2.9g hegyes erős paprika1 kcal
-
9.1g lilahagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
8g sajt28 kcal
Összesen
155
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2326.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 1553 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 158.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1410 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 17978 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
725
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.3 g
Zsír
-
Összesen 156.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9307.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1625 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1090 mg
-
Nátrium 6211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.7 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 635.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1253 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 357 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 738 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 5639 micro
-
β-crypt 964 micro
-
Likopin 71910 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
2901
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 3833 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg löncshús
-
25 dkg sűrített paradicsom
-
1 csomag bolognai alap
-
4 dkg vaj
-
1 púpozott ek finomliszt
-
4 dl tej
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 közepes db kápia paprika
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
1 nagy fej lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
15 dkg sajt
Elkészítés
- A bolognai alapport felöntjük a paradicsompürével. (Külön kapható lasagne alappor is, most nekem ez volt itthon, így ezt használtam, de ugyanúgy bevált.) Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatunk rajta, (én személy szerint kb. 1 dl vízzel öntöttem még fel).
- A hagymát kevés olajon átfuttatjuk, majd ráborítjuk a löncshúst, összetörjük kicsit, és hozzáadjuk a fokhagymát (én fokhagymaprést használok). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben vigyázzunk, mivel a löncshúsban nincs annyi zsiradék, mint a rendes húsban, így könnyen leragadhat. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal, beletesszük a feldarabolt paprikákat, és összerottyantjuk. Ízlés szerint plusz oregánót vagy bazsalikomot tehetünk még hozzá, illetve a csipetnyi cukor elengedhetetlen. Pár perc elég neki, majd lehúzzuk a tűzről.
- Ezt követően elkészítjük a besamelt a hagyományos módon: Vajat megolvasztjuk, rá a liszt, megpirítjuk, csomómentesen elkeverjük a tejjel és sóval, szerecsendióval ízesítjük.
- Végül kivajazott jénaiba rétegezzük. Tetejére sajtot szórunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 2616
- Feltöltés dátuma: 2016. február 27.
Receptjellemzők
Topesz
2 recept
Tipikus eset, amikor mindent beszerzel az elkészíteni kívánt ételhez, csak a főhozzávalóval kapcsolatban csúszik be egy kis baki... A hagyma dinsztelése után sikerült szembesülnöm azzal, hogy a kiolvasztott darált húsnak nem kis ideje járt le a szavideje. :D Agyvíz fel, hagyma gázról le, Micimackó módjára "gondol, gondol, gondol". Legyen a megoldás löncshús (előszeretettel csinálok belőle melegszendvicskrémet, így mindig kéznél van :) ). Végeredmény: Sokkal krémesebb, és a párom, valamint az én véleményem szerint, finomabb lasagne az eredeti darált húsosnál.