r
Nosalty Logó

Végszükség lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Topesz
Végszükség lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2901 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2326.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1410 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 725 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9307.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    6211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    738 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    5639 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 2901 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    3833 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bolognai alapport felöntjük a paradicsompürével. (Külön kapható lasagne alappor is, most nekem ez volt itthon, így ezt használtam, de ugyanúgy bevált.) Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatunk rajta, (én személy szerint kb. 1 dl vízzel öntöttem még fel).
  2. A hagymát kevés olajon átfuttatjuk, majd ráborítjuk a löncshúst, összetörjük kicsit, és hozzáadjuk a fokhagymát (én fokhagymaprést használok). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben vigyázzunk, mivel a löncshúsban nincs annyi zsiradék, mint a rendes húsban, így könnyen leragadhat. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal, beletesszük a feldarabolt paprikákat, és összerottyantjuk. Ízlés szerint plusz oregánót vagy bazsalikomot tehetünk még hozzá, illetve a csipetnyi cukor elengedhetetlen. Pár perc elég neki, majd lehúzzuk a tűzről.
  3. Ezt követően elkészítjük a besamelt a hagyományos módon: Vajat megolvasztjuk, rá a liszt, megpirítjuk, csomómentesen elkeverjük a tejjel és sóval, szerecsendióval ízesítjük.
  4. Végül kivajazott jénaiba rétegezzük. Tetejére sajtot szórunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2616
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végszükség lasagne
Topesz 2 recept

Tipikus eset, amikor mindent beszerzel az elkészíteni kívánt ételhez, csak a főhozzávalóval kapcsolatban csúszik be egy kis baki... A hagyma dinsztelése után sikerült szembesülnöm azzal, hogy a kiolvasztott darált húsnak nem kis ideje járt le a szavideje. :D Agyvíz fel, hagyma gázról le, Micimackó módjára "gondol, gondol, gondol". Legyen a megoldás löncshús (előszeretettel csinálok belőle melegszendvicskrémet, így mindig kéznél van :) ). Végeredmény: Sokkal krémesebb, és a párom, valamint az én véleményem szerint, finomabb lasagne az eredeti darált húsosnál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk