r
Nosalty Logó

Húsos csiga löncshúsból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsandi
Húsos csiga löncshúsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

Összesen 974 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

Összesen 3893 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

Összesen 360 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 974 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4969.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    2975 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1279 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 3893 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

összeállítás

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ne ijedjünk meg a margain lágyságától, szépen összeáll előbb-utóbb.
  2. Hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.

töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit villával kikeverjük.

összeállítás

  1. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát fél cm vastagra.
  2. Egyenletesen rákenjük a tölteléket.
  3. Feltekerjük, és felszeleteljük.
  4. A csigákat vajas-lisztes tepsire tesszük.
  5. Megszórhatjuk sajttal, de nem kötelező.
  6. Előmelegített sütőben 220 fokon 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1555
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 04.

Ajánló

Nem fog nagyon pirosodni, ne ijedjünk meg. Várjuk meg, míg langyos lesz, úgy a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos csiga löncshúsból
Zsandi 7 recept

Egy olyan tészta, amihez nem kell se élesztő, se sütőpor, sem egyéb kelesztő dolog. Gyors, és a löncs elég fűszerezettséget is ad.

Hozzávalók

tészta

töltelék

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...