r
Nosalty Logó

Bolognai szósz tepsis fűszeres burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Bolognai szósz tepsis fűszeres burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bolognai szószhoz

A fűszeres burgonyához

938
Kalória
43.1g
Fehérje
66.3g
Szénhidrátok
56.2g
Zsír
279.5g
Víz
123g
Koleszterin
6.9g
Rost
4.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A bolognai szószhoz

A fűszeres burgonyához

Összesen 938 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A bolognai szószhoz

A fűszeres burgonyához

Összesen 3751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A bolognai szószhoz

A fűszeres burgonyához

Összesen 128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2213.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 938 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8853.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    2770 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    3531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1457 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2217 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 3751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A bolognai szószhoz

  1. A burgonyát héjastul mossuk, fazékban, sós vízben megfőzzük. Ha kész, leöntjük, hagyjuk kihűlni (kb.40 percig fő).
  2. Egy lábasban az olajon fedő alatt puhára pároljuk a vörös- és fokhagymát kevés sóval.
  3. Hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, őrölt borsot, beletesszük a felkockázott löncshúst, és kevés vízzel (kb. 1-2 dl) felengedjük.
  4. Kis lángon főzni kezdjük. Keverjük néha meg, majd ha szétmegy, szétfő, akkor beletehetjük, a konzerv gombát, a két üveg szószt és a cukrot.
  5. Kissé feljebb vesszük a lángot, és összeforraljuk. 15-20 perc alatt kész.
  6. A burgonyát vastagabb szeletekre vágva, egy tepsibe belekarikázzuk, soronként sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, rozmaringgal, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd a sütőbe téve, középső rácson megpirítjuk.
  7. Reszelt trappista sajtot teszünk a tetejére a tálaláskor.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8

Hát, nagyon itt van a hóvége. Elfogyott a húsom, a tészta, ami erre a célra főzhető lehetett volna. Akkor is meg akartam valósítani, mert szeretjük! Ezen alapanyagokból sikerült megalkotni. Így is finom volt, és nagyon is figyeltem a családom, mert minden edény, tál és tepsi, kiürült :-). Ennyi a történetem :-).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes sólet szaftosan

A klasszikus babos-gerslis-húsos egytálétel vegetáriánus verzióját találhatjuk itt, kompromisszumok nélkül, ugyanolyan ízgazdagon és szaftosan, tojással és répával, ahogy kell. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!