Töltött zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
zizi59
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
870
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
1738
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2035.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 634 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 923 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 130.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 302 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
870
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 106.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4070.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1268 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 1846 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 260.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 534 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 525 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 603 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
1738
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 83 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk óvatosan.
- A zsemle darabokat, a tejfölt, mustárt és a ketchupot összekeverjük, ha nagyon szikkadt volt a zsemle, akkor kevés tejet is tehetünk rá, hogy jól megpuhuljon a massza, kicsit állni hagyjuk, úgy könnyebb vele dolgozni.
- A húskonzervet összedolgozzuk a tejfölös masszával, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, zöldfűszerrel.
- A zsemlék üregét megtöltjük a masszával, a reszelt sajtból kicsit teszünk az üregbe is, a maradékot a tetejére tesszük.
- A töltött zsemléket sütőlapra, vagy tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad a tetején.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 28091
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
zizi59
3 recept
Maradék húsok, zsemlék felhasználására jó módszer. A hetvenes évek végén rengeteg "gyíkhús" került a portára seregből, koleszból. Egy fajtát adtak csak, ami önmagában is ehető volt, a többi saját megítélés szerint közvetlenül emberi fogyasztásra alkalmatlan minősítést kapott. Így viszont nagyon finom vacsora lehet belőle. Tegnap nosztalgia estet tartva maradék hasznosítás volt, így került újra asztalra ez a múlt-idéző étel. Mostanában előszeretettel használom a gyros fűszerkeveréket.... fasírtba szenzációs, de ezt is feldobta.