r
Nosalty Logó

Pizzagolyók L&A konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dotvihar
Pizzagolyók L&A konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tészta előkészítése

a paradicsomok meghámozása

a paradicsomszósz elkészítése

a pizzagolyók előkészítése és sütése

Összesen 1089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tészta előkészítése

a paradicsomok meghámozása

a paradicsomszósz elkészítése

a pizzagolyók előkészítése és sütése

Összesen 4359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tészta előkészítése

a paradicsomok meghámozása

a paradicsomszósz elkészítése

a pizzagolyók előkészítése és sütése

Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2513.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    871 micro
  • β-karotin
    3202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 1089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10055.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    3827 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2654 mg
  • Nátrium
    2942 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2779 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    854 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    3486 micro
  • β-karotin
    12809 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25731 micro
  • Lut-zea
    3990 micro
Összesen 4359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    935 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

a tészta előkészítése

a paradicsomok meghámozása

a paradicsomszósz elkészítése

a pizzagolyók előkészítése és sütése

Elkészítés

a tészta előkészítése

  1. Először is a tejet öntsük egy tálba. Ha a tej hideg, picit melegítsük, amíg kéz-meleg nem lesz. Oldjuk fel benne a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk állni, amíg az élesztő felfut (kb. 10-15 perc).
  2. Amikor az élesztő felfutott, akkor a tészta többi hozzávalójával keverjük össze egy nagyobb tálban. Kicsit gyúrjuk át, és ha ragadós, adjunk még hozzá lisztet, amíg már könnyen elválik a tál falától.
  3. Ha ez megvan, tegyük félre kelni (kb. 40-45 perc).

a paradicsomok meghámozása

  1. A paradicsomokat tegyük egy tálba, és forrázzuk le őket. A paradicsomokat lepje el teljesen a víz.
  2. 1-2 perc elteltével öntsük le a vizet róluk, várjunk, amíg egy kicsit hűlnek. Ezután a héjukat könnyedén le lehet húzni.
  3. Hámozzuk meg, majd vágjuk fel őket.

a paradicsomszósz elkészítése

  1. A zöldségeket (hagyma, fokhagyma, répa, fehérrépa) hámozzuk meg, és vágjuk apró darabokra. A hagyma egyből mehet a főzőedénybe, a többit összekeverhetjük egy tálban, úgyis egyszerre kerülnek majd az edénybe.
  2. A hagymát némi zsiradékon pirítsuk üvegesre. Én napraforgó olajat használtam, de olívaolajjal is ugyanolyan jó. Ki mit szeret :) (kb. 5 perc)
  3. Amikor megpirult, adjuk hozzá az többi előkészített zöldséget (hámozott felvágott paradicsom, apróra vágott répa és fehérrépa, fokhagyma), és fűszerezzük (só, bors, oregánó, bazsalikom).
  4. Közepes lángon főzzük addig, amíg a répadarabokat egy villával már szét tudjuk nyomni (kb. 20-30 perc). Ekkor egy botmixerrel turmixoljuk le az edény tartalmát
  5. Gyakori kevergetés mellett főzzük addig, amíg közepesen sűrű szószt kapunk. Fontos, hogy gyakran átkeverjük, mert ahogy sűrűsödik, odakaphat. Ha nagyon fő, csapkod, ahogy rotyog, akkor inkább vegyük kisebbre a hőfokot. Menet közben kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük (kb. 15-20 perc). Mielőtt a pizzára kennénk, hagyjuk kihűlni.

a pizzagolyók előkészítése és sütése

  1. Reszeljük le a sajtot.
  2. A tészta felét nyújtsuk ki, kb. fél centi vastagságúra és téglalap alakúra.
  3. Kenjük meg a kinyújtott tésztát a friss pizzaszósszal, majd helyezzünk rá egy réteg sonkát és egy réteg sajtot. Érdemes kevesebb feltéttel dolgozni, mint egy sima pizza esetében.
  4. Óvatosan tekerjük fel a tésztát a töltelékkel. Ha túl sok tölteléket halmoztunk fel, akkor egy picit macerás lesz, de ha ügyes vagy, megoldod :)
  5. A feltekert tésztát vágjuk 3-5 centis darabokra. Majd ezeket a részeket helyezzük sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsibe, úgy hogy a tekercsek felfelé nézzenek, és halmozzunk rájuk még egy kis sajtot.
  6. 180°-os sütőben, légkeveréssel süssük készre a golyókat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 903
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 23.

Ajánló

A golyókat fokhagymás tejföllel vagy a frissen készült pizzaszósszal mártogatós falatkák gyanánt lehet kínálni. Családi összejövetelekre és filmnézős nasinak is kiválóak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dotvihar 1 recept

Egyik hétvégén megkívántuk a pizzagolyót, rendeltünk hát egy itt meg nem nevezett étteremből, de nem igazán ízlett. Viszont még mindig úgy voltunk, hogy jó lenne enni egy finomat. Hát fogtam magam, és másnap összeraktam a saját verziómat. :) Ez volna az. A pizzaszósz házi elkészítése időigényes, így aki azzal nem szeretne bíbelődni, használjon bátran bolti verziót. Bevallom, nekünk is ez volt a "B" tervünk, de nem volt rá szükség.

Hozzávalók

a tészta előkészítése

a paradicsomok meghámozása

a paradicsomszósz elkészítése

a pizzagolyók előkészítése és sütése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...