r
Nosalty Logó

Pizza alla melanzana

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tmea
Pizza alla melanzana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A rakományhoz

Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A rakományhoz

Összesen 4637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A rakományhoz

Összesen 103 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6861 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10558.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    2632 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    2481 mg
  • Nátrium
    4613 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    2918.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1627 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    853 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    1616 micro
  • β-karotin
    7408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41168 micro
  • Lut-zea
    2427 micro
Összesen 4637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    924 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A rakományhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt, megtisztítjuk (én ezt előző nap szoktam), és krumplinyomón áttörjük. (Ha nem előző nap főzzük, akkor amíg fő, el lehet készíteni a paradicsomszószt.)
  2. Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
  3. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, burgonyát, felfutott élesztőt, és maradék a tejet apránként adagolva jó alaposan összegyúrjuk, finom, lágy tészta legyen, majd a duplájára kelesztjük. (Töki pompos.)
  4. Amíg kel, felszeleteljük a padlizsánt és besózzuk, állni hagyjuk, valamint elkészítjük a paradicsommártást (ha eddig nem tettük meg).
  5. A paradicsommártáshoz a nyers paradicsomot forró vízbe dobjuk, majd 1-2 perc elteltével kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, ha meghűlt, lehúzzuk a bőrét.
  6. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon halványbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot és a fűszereket, majd összefőzzük. A végén lehet botmixerrel pépesíteni.
  7. A padlizsánokat kb. fél óra pihenő után leöblítjük, konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a vizet, majd olajban kb. fél-fél perc alatt mindkét oldalát kissé megpirítjuk. Az a lényeg, hogy a padlizsán megpuhuljon.
  8. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kicsit átdögönyözzük, hogy rugalmas legyen, kihuzigáljuk, majd belenyomkodjuk-egyengetjük a tepsibe, és előmelegített sütőben 5-6 percig elősütjük, de csak addig, amíg a teteje kissé megkeményedik. Érdemes 5 perc után ránézni, mert sütőtől is függ ez az időtartam.
  9. Kivesszük a tésztát a sütőből, megkenjük a paradicsomszósszal, amelyet letakarunk a sonka vagy bacon szeletekkel, erre pedig szépen sorban, felváltva ráhelyezzük a padlizsán- és a paradicsomkarikákat.
  10. Az egészet kicsit megsózzuk, megszórjuk leheletnyi bazsalikommal, ráhintjük a reszelt sajtot, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2325
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.

Ajánló

Ha télen készítjük, a padlizsán és a paradicsom ára jelentősen növelheti az általam feltüntetett költségeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánrajongó vagyok. És Töki Pompos rajongó is. És a pizzát is szeretem, de nem vékony tésztával. Így hát megalkottam a saját  "pizzámat".

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A rakományhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...