Piros csirke curry
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piros curry pasztához
-
18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g koriandermag1 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
18 kcal
-
4g víz0 kcal
-
2 kcal
A curry-hez
-
38g kókusztej74 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
38g szárnyas alaplé3 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
43 kcal
-
5g halszósz2 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
8g bazsalikom2 kcal
Összesen
358
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piros curry pasztához
-
324g hegyes erős paprika72 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10g gyömbér8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
1g koriandermag3 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
71 kcal
-
16g víz0 kcal
-
8 kcal
A curry-hez
-
150g kókusztej296 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
150g szárnyas alaplé11 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
171 kcal
-
20g halszósz7 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
Összesen
1429
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piros curry pasztához
-
22.1g hegyes erős paprika5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
A curry-hez
-
10.2g kókusztej20 kcal
-
6.8g főzőtejszín9 kcal
-
10.2g szárnyas alaplé1 kcal
-
34g csirkemellfilé41 kcal
-
3.1g étkezési keményítő12 kcal
-
1.4g halszósz0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
Összesen
98
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1164.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 602 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 240.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 719 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
358
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.2 g
Zsír
-
Összesen 66.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4658.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 1462 mg
-
Nátrium 2408 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 963.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 1546 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 2877 micro
-
Lut-zea 1703 micro
Összesen
1429
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 196 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
A piros curry pasztához
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 db fahéjrúd
-
0.5 tk koriandermag
-
0.5 teáskanál római kömény
-
1 csipet szerecsendió
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 ek víz
A curry-hez
-
150 ml kókusztej
-
100 g főzőtejszín
-
150 ml szárnyas alaplé
-
500 g csirkemellfilé
-
3 evőkanál étkezési keményítő
-
2 ek halszósz
-
1 csipet cukor
-
só ízlés szerint
-
1 ek citromlé
-
0.5 csokor bazsalikom
Elkészítés
A piros curry pasztához
- A chilit kimagozzuk, durvára vágjuk. A kétféle hagymát és a gyömbért megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- A borsot, fahéjat, szerecsendiót, koriandert és római köményt egy forró serpenyőben kb. 2-3 percig pirítjuk.
- A megpirított fűszereket konyhai aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a leszűrt chilit, a kétféle hagymát és a gyömbért, és finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az olajat és kb. 2 ek vizet, sima pasztává dolgozzuk.
- A tejszínt a kókusztejjel és a levessel felfőzzük. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, kockákra vágjuk, megforgatjuk az étkezési keményítőben, a fövő kókuszos-tejszínhez adjuk. Közepes hőmérsékleten kb. 5-7 percig főzzük.
- Hozzákeverjük a curry pasztát. Halszósszal, cukorral, sóval, citromlével ízesítjük, és további 5 percig főzzük. Megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3951
- Feltöltés dátuma: 2014. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A chili mennyiségét ízlés szerint csökkenthetjük. Ha szárított chilivel készítjük, akkor a kimagozott paprikát öntsük fel kevés forró vízzel, és hagyjuk kb. 10 percet ázni.