Pikáns sült paprikás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
18 kcal
A krémhez
-
6 kcal
-
25g piros ribizli14 kcal
-
14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g méz10 kcal
A bonbonhoz
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
8g marcipán35 kcal
-
14 kcal
A túrókrémhez
-
31g tehéntúró46 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
19g joghurt11 kcal
-
4g cukor15 kcal
Összesen
500
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A krémhez
-
49 kcal
-
200g piros ribizli110 kcal
-
114 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25g méz76 kcal
A bonbonhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
60g marcipán277 kcal
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
A túrókrémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
3998
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
16.9g tojás21 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
A krémhez
-
3 kcal
-
10.2g piros ribizli6 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.3g méz4 kcal
A bonbonhoz
-
5.1g étcsokoládé28 kcal
-
3.1g marcipán14 kcal
-
6 kcal
A túrókrémhez
-
12.8g tehéntúró19 kcal
-
12.8g habtejszín37 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
7.7g joghurt5 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
Összesen
205
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.9 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 412 micro
-
β-crypt 119 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
500
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.8 g
Zsír
-
Összesen 189.3 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5071.5 g
-
Cink 659 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 888 mg
-
Vas 518 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 1834 mg
-
Nátrium 671 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 456 g
-
Cukor 295 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1066.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1505 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 335 mg
-
D vitamin: 299 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 961 mg
-
Retinol - A vitamin: 1190 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 3296 micro
-
β-crypt 954 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1703 micro
Összesen
3998
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.1 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
10 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
A krémhez
-
20 dkg piros ribizli
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
fahéj ízlés szerint
-
1 ek méz
A bonbonhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
6 dkg marcipán
-
2 ek lekvár/ dzsem
A túrókrémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
1 citromból nyert citromhéj
-
150 g joghurt
-
3 ek cukor
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját kicsit felverjük, majd a kemény habba forgatjuk és végül hozzáadjuk a lisztet. 30x40 sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Előmelegített sütőben légkeverésen 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a paprikát a sütőben megsütjük. Majd lehúzzuk a héját, összeturmixoljuk. A ribizlit megfőzzük, majd mikor már majdnem felforrt, hozzáadjuk a paprikát a keményítőt. Mikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a mézet és a fahéjat is. Félretesszük.
- A bon-bonhoz a csokit felolvasztjuk vízgőz felett. Kis szilikonformákat nagyon vékonyan kikenjük a csokival úgy, hogy maradjon egy kicsi (ha nincs szilikonforma, a hűtőhöz való tojástartóval is meg lehet csinálni). A marcipánt összekeverjük a lekvárral.
- A cukrot karamellizáljuk, majd azzal is nagyon vékonyan kikenjük a már megszilárdult csokiformát.
- Megtöltjük a marcipánnal. Majd lezárjuk a maradék csokival. Kicsit hűtőbe tesszük. Azért fontos, hogy vékonyan kenjük mindkét réteget, mert különben nem lehet majd a tortát normálisan késsel vágni.
- A túrós krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a zselatinfixet. A többi hozzávalót elvegyítjük, majd azt is hozzáadjuk a felvert tejszínhabhoz.
- A kész piskótát megkenjük a ribizlis krémmel, 3 cm széles csíkokra vágjuk, mint a kakaós csigát, elkezdjük felgöngyölni, és gyorsan beszorítjuk a tortaformába. (Én 17 cm-es formát használtam, de ha több a piskóta, akkor nagyobbat is lehet.) A tetejébe kanállal vagy fagylalt szedővel kis mélyedéseket készítünk, amibe beletesszük a bon-bonokat. A túrós krémből félreteszünk egy kicsit a díszítéshez, a maradékkal megkenjük a tortát.
- Cukrot karamellizálunk, és a tetejére tesszük kiskanállal csorgatva, amilyen mintában szeretnénk. Majd nyomórózsával kis halmokat csinálunk, és ha van otthon bármilyen karamellás cukor,rátehetjük. Hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1734
- Feltöltés dátuma: 2013. április 01.
Ajánló
Azoknak ajánlanám, akik nem ragaszkodnak a hagyományos ízekhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem Papp Emesét. A piskóta feltekerésének ötlete tőle származik. Egy kedves barátnőm kérte, hogy süssek neki valamilyen különleges tortát. Szerettem volna valami extra ízt bele csempészni a sütibe, mivel a lány igen vállalkozó szellemű és szereti a nem szokványos dolgokat. A paprikának sütve kellemesen édes íze van, ennél fogva rá esett a választásom, a ribizlivel savanyúságával pedig kellemes harmóniát alkot. Neki és a társaságnak nagyon ízlett.