r
Nosalty Logó

Pikáns sült paprikás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pikáns sült paprikás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bonbonhoz

A túrókrémhez

Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bonbonhoz

A túrókrémhez

Összesen 3998 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bonbonhoz

A túrókrémhez

Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.9 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5071.5 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    518 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1190 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3296 micro
  • β-crypt
    954 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1703 micro
Összesen 3998 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bonbonhoz

A túrókrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját kicsit felverjük, majd a kemény habba forgatjuk és végül hozzáadjuk a lisztet. 30x40 sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. Előmelegített sütőben légkeverésen 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a paprikát a sütőben megsütjük. Majd lehúzzuk a héját, összeturmixoljuk. A ribizlit megfőzzük, majd mikor már majdnem felforrt, hozzáadjuk a paprikát a keményítőt. Mikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a mézet és a fahéjat is. Félretesszük.
  4. A bon-bonhoz a csokit felolvasztjuk vízgőz felett. Kis szilikonformákat nagyon vékonyan kikenjük a csokival úgy, hogy maradjon egy kicsi (ha nincs szilikonforma, a hűtőhöz való tojástartóval is meg lehet csinálni). A marcipánt összekeverjük a lekvárral.
  5. A cukrot karamellizáljuk, majd azzal is nagyon vékonyan kikenjük a már megszilárdult csokiformát.
  6. Megtöltjük a marcipánnal. Majd lezárjuk a maradék csokival. Kicsit hűtőbe tesszük. Azért fontos, hogy vékonyan kenjük mindkét réteget, mert különben nem lehet majd a tortát normálisan késsel vágni.
  7. A túrós krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a zselatinfixet. A többi hozzávalót elvegyítjük, majd azt is hozzáadjuk a felvert tejszínhabhoz.
  8. A kész piskótát megkenjük a ribizlis krémmel, 3 cm széles csíkokra vágjuk, mint a kakaós csigát, elkezdjük felgöngyölni, és gyorsan beszorítjuk a tortaformába. (Én 17 cm-es formát használtam, de ha több a piskóta, akkor nagyobbat is lehet.) A tetejébe kanállal vagy fagylalt szedővel kis mélyedéseket készítünk, amibe beletesszük a bon-bonokat. A túrós krémből félreteszünk egy kicsit a díszítéshez, a maradékkal megkenjük a tortát.
  9. Cukrot karamellizálunk, és a tetejére tesszük kiskanállal csorgatva, amilyen mintában szeretnénk. Majd nyomórózsával kis halmokat csinálunk, és ha van otthon bármilyen karamellás cukor,rátehetjük. Hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1734
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Ajánló

Azoknak ajánlanám, akik nem ragaszkodnak a hagyományos ízekhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem Papp Emesét. A piskóta feltekerésének ötlete tőle származik. Egy kedves barátnőm kérte, hogy süssek neki valamilyen különleges tortát. Szerettem volna valami extra ízt bele csempészni a sütibe, mivel a lány igen vállalkozó szellemű és szereti a nem szokványos dolgokat. A paprikának sütve kellemesen édes íze van, ennél fogva rá esett a választásom, a ribizlivel savanyúságával pedig kellemes harmóniát alkot. Neki és a társaságnak nagyon ízlett.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bonbonhoz

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...