r
Nosalty Logó

Pataki tálban sült csirke zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Pataki tálban sült csirke zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3617 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    2188 micro
  • Lut-zea
    1905 micro
Összesen 550 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3171.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1899.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3130 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    10852 micro
  • β-karotin
    30521 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    6564 micro
  • Lut-zea
    5716 micro
Összesen 1653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    358 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    216 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pataki tálat sütés előtt néhány órával vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A krumplit héjában elnegyedeljük, a tál aljára tesszük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet, rozmaringot szórunk rá.
  4. A húst is sózzuk, borsozzuk, kevés tárkonyt szórunk rá, a krumplira fektetjük.
  5. A hús tetejére tesszük a befűszerezett, feldarabolt zöldségeket.
  6. 2 evőkanálnyi olajat ráspriccelünk és lefedjük a tálat, hideg sütőbe toljuk, melyet 180 C-ra állítunk hőlégkeverésen, és kb 2 órán keresztül pároljuk benne a zöldséges húst, majd a tetejét levéve a húst felülre téve megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 39746
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pataki tálban sült csirke zöldségekkel
Évi néni 1830 recept

Délelőtt állatkertben voltunk, délután pedig a F1-et szerettem volna nézni, így olyan ételt választottam, amit csak összedobok és várom, hogy megehessem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...