r
Nosalty Logó

Pásztorpite édesburgonyával

5,0

2 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Pásztorpite édesburgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húsos ragu

Krumplipüré

514
Kalória
40g
Fehérje
39.4g
Szénhidrátok
21.5g
Zsír
408.2g
Víz
100g
Koleszterin
9.1g
Rost
12.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsos ragu

Krumplipüré

Összesen 514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsos ragu

Krumplipüré

Összesen 2044 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsos ragu

Krumplipüré

Összesen 84 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    408.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1095 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1301 micro
  • β-karotin
    11871 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2531 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    160.2 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6153.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    2248 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1632.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4381 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5202 micro
  • β-karotin
    47484 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10123 micro
  • Lut-zea
    6026 micro
Összesen 2044 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

Húsos ragu

  1. A raguhoz a hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük, majd a felaprított répával és zellerszárral is.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, alaposan lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot és a konzervet is. Felöntjük alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, worcestershire szósszal, kakukkfűvel, rozmaringgal és babérlevéllel.
  3. Alaposan összekeverjük, majd 20 percig fedő alatt főzzük, majd a végén a zöldborsó is belekerülhet. Ez idő alatt elkészítjük a pürét.

Krumplipüré

  1. A püréhez az édesburgonyát héjában megfőzzünk. A sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
  2. A langyosra hűlt burgonyát a tejjel összeturmixoljuk, és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A mozzarellát apróra vágjuk, és a felét belekeverjük.
  3. Összeállítás: egy tűzállóedény aljára halmozzuk a ragut, és elegyengetjük, majd erre jön a püré, és a maradék mozzarellával megszórjuk. Sütőben 15-20 percig sütjük az utolsó pár percet grill fokozaton, hogy a sajt rásüljön.
  4. Melegen tálaljuk egy kis friss petrezselyemmel megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az angolok egyik híres egytálétele a Shepherd's pie, azaz pásztorpite. Nincs vele sok cécó, készítünk egy húsos ragut, amit majd beburkolunk burgonyapürével, és összesütjük a sütőben. A ragu szaftos, a krumpli teteje megpirul, az összhatás tökéletes, annyi kis csavarral, hogy püréhez édesburgonyát használok, és sajtot is teszek bele. Próbáljátok ki, megéri!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!