r
Nosalty Logó

Pásztorpite DoGGma konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nathan
Pásztorpite DoGGma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1249 micro
  • β-karotin
    3288 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3836 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    265.2 g

Zsír

  • Összesen
    279 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8429.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    3607 mg
  • Nátrium
    2394 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2833.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3338 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    1338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1354 micro
  • α-karotin
    7497 micro
  • β-karotin
    19726 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    23013 micro
  • Lut-zea
    5133 micro
Összesen 5015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    526 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

  1. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a húst, és szétnyomkodjuk a fakanállal, majd fehéredésig sütjük. Közben feldaraboljuk a zellert, a répát és a hagymát.
  2. Ha már pici levet engedett a hús, felöntjük a borral, és hirtelen nagy lángon elfőzzük az alkoholt, néhányszor megkeverjük. Utána sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringot, a babérlevelet, a fokhagymát, és még egy percig főzzük, majd mehetnek bele a zöldségek.
  3. Átkavarjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Beledobjuk a leveskockát, felöntjük vízzel, és lassú lángon főzzük össze. Közben meghámozzuk a burgonyát, és felkockázva, sós vízben megfőzzük.
  4. Mikor már majdnem kész, beletesszük a borsót, és még 5 percig főzzük vele. Közben a tejben felolvasztjuk a vajat, és a krumplira öntjük, beletesszük a tojássárgákat is, és összetörjük. Kellemes püré állagot kell elérjünk, de aki darabosabban szereti, úgy sem rontja el. A sütőt előmelegítjük.
  5. Ha a szósz elkészült, egy mély üvegtálba simítjuk, a tetejére megy a püré, szintén elsimítva. Megszórjuk mozzarellával, és díszíthetjük rozmaringgal még, majd betoljuk a sütőbe, míg a burgonyapüré meg nem sül. Tálalás előtt várjunk 10-15 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1393
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta nézegettem már ezt a receptet, és el is akartam készíteni. Sikerült is pár barátomat meglepni vele, és hála istennek sikere volt. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...